Dacian Cioloș: Agenda politică a fost dedicată salvării lui Liviu Dragnea

Dacian Cioloș
Descriere foto: Dacian Cioloș

Din perspectiva ultimelor întâmplări pe scena politică, Dacian Cioloș, alături de Dan Barna, președinte USR, a transmis un mesaj pe pagina personală de Facebook.

"În ultimele 18 luni, democrația noastră a avut numai de suferit. Agenda politică a fost dedicată salvarii de la pușcărie a lui Liviu Dragnea. Nu educația, nu sănătatea, nu infrastructura țării au fost prioritare ci modificarea codului penal pentru a salva politicieni corupți. Scandalul, minciuna și manipularea sunt instrumentele folosite agresiv de către coaliția de guvernare pentru a-și atinge scopurile.

În cazul Dragnea, pentru prima dată legea a fost modificată cu intenția clară de a anula o sentință pronunțată de o instanță de judecată. Faptul că după 30 de ani de la Revoluție niște politicieni folosesc puterea primită de la cetățeni pentru a-și regla problemele penale personale este un semnal clar că avem nevoie de o reformă profundă a clasei politice.

O coaliție parlamentară majoritară și-a folosit puterea legislativă ca să intervină în procesul de Justiție. Fundamentele dreptului, ale justiției și ale moralei publice au fost demolate pe 4 iulie 2018 de parlamentarii PSD-ALDE.

De asemenea, în ultimele 18 luni dialogul politic s-a degradat într-un ritm îngrijorător. Nivelul de incompetență și nepotism al actualului guvern este de neconceput pentru o țară cu multe resurse de inteligență, creativitate și profesionalism", a fost mesajul apărut pe pagina de Facebook a lui Dacian Cioloș, președinte fondator Mișcarea România Împreună.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22