DACIA, vânzări în scădere puternică în Franța, după primele două luni din 2015

Înmatriculările de autoturisme marca Dacia în Franța au înregistrat o scădere de 27,2% în ritm anual, în luna februarie 2015, până la 6.602 de unități. Scăderi mai puternice au înregistrat doar de mărcile Chevrolet și Lancia, arată datele publicate luni de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile și citate de Agerpres.

Scăderea semnificativă înregistrată de Dacia vine în contextul în care piața auto franceză a înregistrat în luna februarie o creștere de 4,1%, până la 147.130 de unități, susținută de mărcile străine și de marca Renault.

În timp ce înmatriculările de autoturisme Ford au crescut cu 34,7% în ritm anual, urmate de o creștere de 30,6% - în cazul BMW, înmatriculările primilor doi constructori auto francezi, PSA și Renault, au crescut cu doar 1,8%. În cazul grupului Renault, scăderea de 27,2% a înmatriculărilor de autoturisme marca Dacia a fost compensată de o creștere cu 11,7% a înmatriculărilor de autoturisme marca Renault.

De asemenea, în primele două luni din acest an, 15.199 autoturisme marca Dacia au fost înmatriculate pe piața franceză, în scădere cu 15,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Asta în condițiile în care piața auto franceză a înregistrat în primele două luni din 2015 o creștere de 5,1%, până la 280.300 de autoturisme.

Vezi și: Uzina Dacia de la Mioveni se confruntă cu probleme grave

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel