EXCLUSIV  Dacia, scoasă de la bursă de Renault. Stere Farmache: Avea toate ingredientele

Denisa Zamfir / 07 sep 2018 / 18:11 Salveaza PDF Comentarii
Dacia
Descriere foto: Dacia

Stere Farmache, preşedintele Directoratului la Fondul Român de Contragarantare, invitat la Interviurile DCNews a explicat de ce grupul Renault a scos Dacia de la bursă.

Stere Farmache a mărturisit că grupul Renault, după ce a achiziționat pachetul majoritar la Dacia, a scos compania de la bursă pentru că Renault era deja listat la Paris.

''La momentul când Renault a achiziționat pachetul majoritar la Dacia, Dacia era listată la bursă și avea toate ingredientele să se poziționeze bine pe bursă, să genereze tranzacții și volume mari de tranzacțiune. Avea 360.000 de acționari, cetățeni români care au devenit acționari în procesul de privatizare de masă prin cupon. 

După ce Renault a achiziționat pachetul majoritar, a delistat compania. De ce? Pentru că grupul Renault e deja listat la Paris și atunci nu mai era necesar un efort suplimentar pentru că sunt niște costuri asociate listării. Dacă Renault avea nevoie de finanțare, se finanța pe piața din Paris.'', a declarat Stere Farmache la DCNews.

Vezi răspunsul integral AICI

Vezi și: Dacia sărbătorește jumătate de secol de la primul autoturism


Te-ar putea interesa

Concurs Referendum


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26