Dacia, record de vânzări peste granițe. Cifre oficiale

fabrica dacia
fabrica dacia

Dacia a vândut anul trecut peste 584.000 de vehicule în total şi a atins un nou record pe pieţele externe, cu peste 545.000 de unităţi comercializate. 

Pe piaţa din România, compania a vândut 38.861 de vehicule, cu 5,2% mai mult decât în 2015. Astfel, şi-a consolidat poziţia de lider de piaţă, cu aproape 30% din vânzările de vehicule noi. 

"Cu peste 15.200 de unităţi vândute, ceea ce înseamnă aproximativ 40% din vânzările totale, Logan berlină rămâne soclul mărcii Dacia în România. În 2016, oferta Logan a fost reînnoită şi beneficiază de acum de o estetică evoluată, care integrează o identitate luminoasă specifică. Seria noutăţilor este completată de echipamente noi şi de o nouă motorizare pe benzină, economică şi ecologică. Succesul berlinei Logan este completat de cel al variantei MCV care, cu peste 3.300 unităţi comercializate, s-a impus drept cel mai vândut model break din România", se arată în comunicat. 

Duster ocupă a doua treaptă a podiumului, cu peste 7.300 de unităţi vândute. SUV-ul gamei Dacia beneficiază, din ultimul trimestru al anului 2016, de o serie limitată intitulată Duster Black Touch. Sandero (inclusiv versiunea Stepway), domină detaşat segmentul B-hatch şi, cu aproape 7.100 de unităţi, se plasează pe locul al treilea în clasamentul pe modele. 

Lodgy și Dokker

La rândul lor, modelele Lodgy şi Dokker au înregistrat vânzări în creştere în 2016, susţinute în bună măsură de succesul versiunilor Stepway, mai spun reprezentanţii companiei. 

În afara României, au fost vândute anul trecut peste 545.000 de maşini, cu 6% mai multe faţă de anul 2015. 

Europa domină în clasamentul pe regiuni, circa trei sferturi din maşinile vândute de Dacia în 2016 fiind înmatriculate în ţările Vechiului Continent. Cu peste 112.000 de unităţi, ceea ce reprezintă cea mai bună performanţă înregistrată până în prezent, Franţa este prima destinaţie de export a Dacia. Cota sa de piaţă se ridică la 4,62%, ceea ce o plasează pe locul 5 în topul mărcilor cele mai vândute în Hexagon, imediat după Volkswagen, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel