DACIA DUSTER PICK-UP, noul model pregătit de DACIA. Nu va fi însă construit în România

Constructorul francez Renault pregătește un nou model Dacia, care însă nu va fi produs în România.

Renault va prezenta la finalul lunii octombrie conceptul unui viitor pick-up Duster, la Salonul Auto de la Sao Paulo, din Brazilia, scrie presa franceză, citează economica.net. Potrivit datelor existente până în prezent, noul model nu va fi produs în fabrica de la Piteşti.

Viitorul pick-up Duster va intra în producţie mai întâi în Brazilia, pentru piaţa din America de Sud, apoi într-o uzină din zona mediteraneeană, pentru pieţele din Europa, conform unor surse din cadrul Renault.

Vezi cum arată prima Dacie 6x6

Noul Duster pick-up va fi lansat în producţie în anul 2015.

Maşina va fi una low-cost, dezvoltată pe platforma actualului SUV Duster şi, potrivit presei franceze, este ceea ce lipsea din gama constructorului, în special pentru pieţele emergente. Noul model va fi fabricat la uzina din Curitiba (Brazilia) şi va fi vândut sub brandul Renault în America de Sud, unde va avea drept principali concurenţi Fiat Strada şi Volkswagen Saviero. Piaţa de pick-up-uri din Brazilia numără circa 300.000 de unităţi pe an.

Pe piaţa europeană, noul pick-up low-cost va fi vândut sub brandul Dacia. Cel mai probabil însă, nu va fi produs la uzina din România, ci la Bursa (în Turcia) sau la Tanger (în Maroc).

Cei de la Renault au mai dezvoltat un model pick-up low-cost pentru piaţa din Europa: Dacia Logan pick-up, produs în uzina din Piteşti. La acest model s-a renunţat însă, pentru a face loc producţiei modelului Duster. Logan pick-up a mai fost produs şi în Africa de Sud.

Vezi aici cum arată Dusterul limuzină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel