EXCLUSIV  Dacă PSD va fi primul partid care va da premierul, PNL nu îi vrea pe Ciolacu sau Grindeanu premieri

Ciolacu
Ciolacu

Dacă PSD va da primul premierul, PNL nu îi vrea pe Ciolacu sau Grindeanu premieri, conform surselor DC News.

Dacă PSD va da primul premierul, PNL nu îi vrea pe Ciolacu sau Grindeanu premieri, spun surse exclusive. În PNL a apărut această nouă cerere pentru negocieri.

Așadar, dacă PSD va fi primul partid care va da premierul, PNL nu va accepta ca propunerea de prim-ministru să fie Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu. 

Cel mai probabil, aceasta va fi și propunerea din BEx care se va supune la vot întrucât foarte mulți lideri au spus că nu îl pot vota pe Marcel Ciolacu drept  premier. În plus, Sorin Grindeanu nu este dorit în Guvern din cauza OUG 13. Propunerea PNL rămâne Florin Cîțu, mai spun sursele DC News.

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI: Florin Cîțu nu înțelege taxa pe lux: O coaliție cu PSD e un compromis major pe care îl face PNL

„Facem negocieri pentru a avea o coaliție de guvernare cu PSD. Este un compromis major pe care îl face partidul Național Liberal”, spune Florin Cîțu, președintele PNL.

„În acest moment este o variantă, dar pentru a pentru a vedea cum mergem mai departe trebuie să mergem înapoi în PNL și să luăm mandat. Noi nu avem mandat pentru așa ceva. (...) Nu știu cum vom merge mai departe. Cea mai bună soluție e să avem un guvern cât mai repede. Facem deja un compromis. Deja facem negocieri pentru a avea o coaliție de guvernare cu PSD. Este un compromis major pe care îl face partidul Național Liberal”, spune Florin Cîțu.

El afirmă că liberalii au încercat foarte mult să aibă o guvernare cu cei de la USR, „dar ei ne-au închis ușa”.

Referitor la procenttul cu care vor crește pensiile și salariile, liderul PNL spune că nu există un buffer de 40 de miliarde de lei, ci suma reprezintă doar ceea se a reprezentat încasările mai mari.

„Nu există un buffer, ci încasări mai mari. Vedeți care e pericolul: ca Ministerul Finanțelor să se ducă la PSD”, adaugă Cîțu.

Totodată, Florin Cîțu menționează că nu înțelege raționamentul pentru a impune o „taxă pe lux”, așa cum cer social-democrații.

„Nu înțeleg raționamentul din acestei taxe. Eu am încercat să înțeleg. Dacă investești pe bursă și ai avut acțiuni la Tesla, unde au crescut acțiunile, și din banii de la Tesla ți-ai cumpărat o casă, care este problema? De ce, dacă ai făcut o investiție bună și apoi ți-ai cumpărat o casă, de ce trebuie să fii suprataxat, când n-ai făcut nimic greșit, doar ți-ai asumat un risc. Puteai să pierzi toți banii investiți în acea acțiune”, a spus premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel