Dacă bei cafeaua așa s-ar putea să fii psihopat. Descoperirile neașteptate ale unui studiu

Dacă bei cafeaua așa s-ar putea să fii psihopat. Descoperirile neașteptate ale unui studiu / Foto: Pixabay, de Engin Akyurt
Dacă bei cafeaua așa s-ar putea să fii psihopat. Descoperirile neașteptate ale unui studiu / Foto: Pixabay, de Engin Akyurt

Psihopații își beau cafeaua într-un anumit fel, arată un nou studiu.

Dacă îți place cafeaua neagră, s-ar putea să fii cineva care preferă aromele puternice, are grijă de sănătatea sa sau dorește doar să-și bea cafeaua așa cum ar trebui să fie băută. Sau, s-ar putea să fii un psihopat. Cel puțin, asta arată un studiu publicat în jurnalul Appetite, care a găsit o corelație între dragostea pentru cafeaua neagră și tendințele sadice sau psihopatice, scrie indy100.

În cadrul studiului au fost chestionați peste 1.000 de adulți, cerându-le să spună ce preferințe alimentare au și ce arome iubesc. Participanții au susținut apoi o serie de teste de personalitate care evaluează trăsăturile de personalitate antisociale, cum ar fi sadismul, narcisismul și psihopatia.

Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Innsbruck, a constatat că preferința pentru arome amare este legată de comportamentul psihopat. Cea mai strânsă asociere a fost între alimentele amare și "sadismul de zi cu zi" – adică plăcerea unor oameni de a provoca altora niveluri moderate de durere.

Alte alimente preferate de cei cu trăsături antisociale

Și nu doar cafeaua neagră ar trebui să dea semnale de alarmă. Studiul a constatat, de asemenea, că participanții care au raportat o pasiune pentru ridichi, țelină și apa tonică, au, de asemenea, mai multe șanse să prezinte trăsături antisociale.

Nu este prima dată când cercetările au descoperit o legătură strânsă între gust și personalitate. Studiile anterioare au arătat, de asemenea, că experiențele de gust dulce măresc dorința de a ajuta, în timp ce experiențele de gust amar cresc ostilitatea și provoacă judecăți morale mai dure.

Cercetătorii Christina Sagioglou și Tobias Greitemeyer cred că această asociere poate "deveni cronică" la persoanele care au o mare plăcere pentru arome amare și îi poate determina să aibă personalități mai ostile. Așadar, dacă următoarea persoană pe care ai cunoscut-o pe Tinder, comandă cafea neagră, tare, la sfârșitul unei mese, sau întinde mâna pentru o bucată de țelină, considerați că ați fost deja avertizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel