D.C. Popescu, imagine dureroasă cu o fetiță la școală: Primarule userist, Radu Mihaiu, te simți bine, în biroul călduț?

Sursa foto: Facebook Radu Mihaiu
Sursa foto: Facebook Radu Mihaiu

Dan Cristian Popescu (PSD) a publicat pe Facebook o imagine pentru a atrage atenția asupra situației de la Grădinița 234 din Sectorul 2 al Capitalei.

"Copiii și personalul de la Gradinita 234, din sectorul 2, își desfășoară activitatea la 8 grade Celsius! Cer rezolvarea de urgență a acestei situații rușinoase! Primarule userist, Radu Mihaiu, te simți bine, în biroul călduț, în timp ce copiii stau în frig?", a scris Dan Cristian Popescu pe Facebook.

Radu Mihaiu, printre semnatarii unei scrisori către Florin Cîțu

"Modul în care Guvernul a alocat bani pentru primării a fost unul arbitrar, strict pe criterii politice, amintind de perioada în care Liviu Dragnea împărțea fondurile publice echipei baronilor din PSD”, afirmă edilii USR, scrie Mediafax.

"Modul prin care acești bani au fost alocați unor unități administrativ-teritoriale a fost unul arbitrar, strict pe criterii politice, amintind de perioada în care Liviu Dragnea împărțea fondurile publice echipei baronilor din PSD. Sunt vremuri de tristă amintire, împotriva cărora am luptat alături de cetățenii României, vremuri pe care nu credeam că le vom mai retrăi într-o guvernare viitoare. Unități administrativ - teritoriale în care trăiesc zeci și sute de mii de oameni – Timișoara, Brașov, Sectoarele 1 și 2 din București, Bacău, Alba Iulia – cu contribuții substanțiale la bugetul de stat, au fost pur și simplu ignorate de dumneavoastră, doar pentru faptul că primarii nu fac parte din echipa de la guvernare pe care vremelnic o conduceți, arată o scrisoare semnată de primarii USR, adresată lui Florin Cîțu.

”Cetățeni de mâna a doua”

Potrivit acestora, prin hotărârea adoptată de Executiv, locuitorii acestor orașe sunt considerați „cetățeni de mâna a doua, sunt buni plătitori de taxe, dar nu primesc ajutor când au nevoie”.

"Am pledat constant pentru transparență în alocarea banilor publici și din păcate constatăm că nu s-a ținut cont de niciun criteriu în acest caz. Milioane de lei au fost alocate din pix, după bunul dumneavoastră plac, răsplătind cu taxele românilor colegii Dumneavoastră de partid pentru susținerea electorală din fruntea PNL. Nu știu dacă dumneavoastră realizați însă este un moment greu pentru România. Suntem în pragul unei ierni dure, care cel mai probabil va fi marcată de o dublă criză sanitară și energetică. Deja alocăm o mare parte din bugete pentru a atenua efectele pandemiei de COVID-19 în școli și spitale. Oamenii vor avea de suferit din cauza creșterii prețurilor la gaz și electricitate, problema energetică este una mondială, iar problemele noastre cu termoficarea trebuie rezolvate rapid”, se menționează în scrisoare.

Primarii cer bani

Primarii USR afirmă că au nevoie de bani din Fondul de rezervă al Guvernului României pentru finalizarea unor proiecte de investiții locale urgente și pentru a continua serviciile de asistență socială care lucrează la capacitate maximă în această perioadă.

"Vă atragem atenția că ignorați nevoile primare ale cetățenilor din motive strict politicianiste și revanșarde. Domnule Prim-Ministru, luați-vă revanșa față de cetățeni și lăsați servitutea transpartinică la o parte. Solidaritatea nu are culoare politică. Vă cerem, așadar, în mod public să revizuiți urgent HG 1.088/6 octombrie 2021, pentru ca banii să ajungă în mod echitabil la oamenii care au nevoie cu adevărat de ei”, se arată în finalul scrisorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel