EXCLUSIV  CUTREMUR în politică! Cîțu, propus premier. Vâlcu: Care este cel mai mare PERICOL pentru PNL și Guvern

AGERPRES
AGERPRES

Liberalii îl susțin pe actualul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, pentru funcția de premier, a anunțat, miercuri seara, președintele PNL, Ludovic Orban. Jurnalistul Val Vâlcu a comentat decizia liberalilor.

Dacă ne uităm la cum se manifestă, ministrul Florin Cîțu este mai apropiat de USR. Practică genul de activism politic pe care îl au partidele mici și gălăgioase când vor să se afirme. Din acest punct de vedere, atât el, cât și Violeta Alexandru s-ar încadra foarte bine la USR.

Principalul capital de care are nevoie acum Guvernul este cel de încredere

Să-l pui premier pe Florin Cîțu, într-o perioadă atât de dificilă, este o măsură periculoasă. El avea sprijinul radicalilor de dreapta anti-PSD. Dar așa cum s-a văzut la alegeri, ura din Piața Victoriei nu a mai prins, oamenii nu au mai fost mobilizați să voteze ghidați de înjurăturile anti-PSD.

Mișcarea cu generalul Nicolae Ciucă premier era una rațională pentru că ar fi putut să treacă drept tehnocrat militar. Conform celui mai recent sondaj ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group, Armata se bucură de foarte multă încredere în proporție de 31%. 37% au multă încredere. Cumulat, Armata are un procent de încredere de 68%. 21% afirmă că au puțină încredere în Armată, 6% spun că ”foarte puțină”, iar 5% nu au deloc încredere în Armată. 

Ținând cont de aceste aspecte, să te duci cu propunerea de premier în persoana lui Cîțu, un activist politic, este riscant, susține jurnalistul Val Vâlcu.

Cel mai mare pericol pentru PNL și Guvern este ca propunerea cu Florin Cîțu premier să treacă

De la europarlamentare și până acum, războiul cu PSD a dus la un minus de încredere, lucru care s-a văzut în rezultatele după votul din 6 decembrie. Rămâne de văzut totuși dacă nu este doar o mișcare de negociere cu celelalte partide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel