Cutremur Mexic. Iohannis: Sunt profund marcat

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de condoleanţe omologului din Statele Unite Mexicane, Enrique Pena Nieto, în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,1, soldat cu sute de morţi şi de răniţi.

"Sunt profund marcat de veştile tragice privind dezastruosul cutremur care a afectat, din nou, ţara dumneavoastră la data de 19 septembrie. Vă rog să primiţi, în numele meu şi al poporului român, întreaga noastră compasiune şi solidaritate. Doresc poporului mexican şi autorităţilor multă putere pentru a trece peste această nouă grea încercare a naturii", se arată în mesajul preşedintelui Iohannis publicat joi de Administraţia Prezidenţială. 

Totodată, şeful statului a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi urări de grabnică însănătoşire celor răniţi. 

Miercuri, la Adunarea Generală a ONU, preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe Mexicului pentru recentele pierderi de vieţi omeneşti. 

"Condoleanţe poporului mexican pentru recentele pierderi de vieţi omeneşti", a spus Iohannis în debutul intervenţiei susţinute în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care se desfăşoară la New York. 

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter a avut loc marţi în Mexic şi s-a soldat cu cel puţin 230 de morţi, relatează Agerpres. [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel