CUTREMUR în partide. Vocea străzii schimbă din nou configurația politică

Zeci de mii de români au ieșit în stradă și au scandat împotriva politicienilor. Miercuri a fost a doua zi de protest după ce prima manifestație s-a terminat cu demisia lui Victor Ponta și cu demisia lui Cristian Popescu Piedone.

Nu este prima dată când strada schimbă cursul politicii. S-a mai întâmplat și în alți ani, lucru care seamănă cu o întoarcere către 1990. Jurnalistul Val Vâlcu a punctat aceste lucruri la Antena 3 în emisiunea '100 de minute'.

"Ceva foarte important se întâmplă acum. Este a doua schimbare sub presiunea străzii în termen de un an. Este o întoarcere la anii '90. Cea din noiembrie 2014 a fost prima. După cum se pregătise actuala guvernare să reziste pe poziții, eu dădeam un scenariu de tip 2012, adică guvernul rezistă dacă protestatarii cedează, dar dispare la alegeri cum a pățit PDL în 2012. Așadar, 2012, 2014 și 2015 sunt situații în care resentimetul, votul negativ și revolta de stradă schimbă configurația politică. Este o întoarcere în timp. Ne ducem spre anii 1990, în loc să mergem spre 2016", a spus Val Vâlcu la Antena 3.

"Nimeni nu rămâne în funcție după un așa dezastru dacă vrei să nu tragi după tine partidul. Ce riscuri se ridică? Cristian Popescu Piedone a tras după el partidul și scoate UNPR din cărți la următoarele alegeri drept candidatură de sine stătătoare. A tras după el guvernul și este posibil să afecteze și mai mult coaliția de guvernare", a mai zis Val Vâlcu.

Sergiu Andon a făcut o previziune: astfel de ieșiri în stradă vor continua. Politicul, administrația va fi ținută sub tirul manifestațiilor de stradă, care vor fi mai dese și mai revendicative. Este un curent care va acționa pe termen lung, în anii ce vin. Mitinguriole de azi sunt doar începutul, a concluzionat Andon.

Miercuri seară, în Piața Universității, protestatarii au afişat pancarte pe care se putea citi: 'Pentru crimă şi hoţie, noi vă vrem la puşcărie', 'Jos labele de pe justiţie', 'Iohannis nu uita, ţara nu este a ta'. Au scandat lozinci împotriva clasei politice - 'Jos sistemul mafiot', 'Toate partidele, aceeaşi mizerie', 'Nicăieri justiţie, peste tot corupţie', 'Jos Parlamentul', 'Parlament penal, marş la tribunal'. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel