Curtea de Conturi: "Tomac a cheltuit ilegal banul public" Cum se apără

tomac
tomac

Eugen Tomac, numit și "omul președintelui" după ce a primit ștafeta Partidului Mișcarea Populară, susține că ar repeta episodul din 2010-2011. Potrivit Curții de Conturi la Departamentul Românilor de Pretutindeni, Eugen Tomac a cheltuit, în timpul mandatului său, ilegal banul public. El a dat premii în bani unor membri ai comunității românești, chiar dacă ei urmau să primească doar distincții. În plus, basarabeanul a acordat contracte substanţiale firmelor cu afinităţi faţă de PDL, dar și mai multor societăți din Republica Moldova. 

Președintele PMP susține că "Antena 3 a dat o 'exclusivitate' veche de un an". El susține că "Departamentul pentru românii de pretutindeni a achiziționat cărți pentru românii de pretutindeni, a susținut școala și biserica românească de peste hotare, a adus copii din Basarabia în țară, adică exact ceea ce trebuia să facă Guvernul în relația cu românii noștri din afară".

Eugen Tomac a transmis și un mesaj celor de la Antena 3: "Le spun că dacă aș mai avea ocazia, aș înființa nu numai Radio Chișinău, ci chiar și TVR Chișinău, aș face nu 2 busturi, ci 200 și aș duce milioane, nu mii de cărți în comunitățile românești din afară".

El conchide: "Cei care acționează la comandă nu vor putea înțelege niciodată că mai există o Românie și peste hotare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel