Curtea de Conturi, prevenție și consiliere. Proiect de lege

Curtea de Conturi ar urma să desfăşoare activităţi de îndrumare şi consiliere metodologică a entităţilor publice supuse controlului, în scopul prevenirii neregulilor, potrivit unei propuneri legislative în acest sens depuse la Camera Deputaţilor. 

Proiectul care modifică Legea privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi prevede că "funcţia de control presupune şi desfăşurarea de activităţi de îndrumare şi consiliere metodologică" menite să asigure respectarea legii şi a procedurilor privind formarea, administrarea şi utilizarea fondurilor publice". 

"Curtea de Conturi desfăşoară activităţi de îndrumare şi consiliere metodologică asupra modului de formare, administrare şi utilizare a resurselor financiare ale statului şi ale sectorului public, în conformitate cu principiile legalităţii, clarităţii, coerenţei, stabilităţii şi predictibilităţii. Entităţile (interesate - n.r.) pot transmite în scris Curţii de Conturi solicitări de informaţii, precizări metodologice, clarificări şi alte asemenea. În termen de 30 de zile de la primirea solicitării, Curtea de Conturi emite o opinie. Entitatea auditată poate formula contestaţie scrisă şi motivată în termen de 10 zile de la primirea opiniei. Instanţa judecătorească specializată se pronunţă asupra contestaţiei în termen de 10 zile de la data înregistrării, menţinând ori anulând, în tot sau în parte, opinia Curţii de Conturi. Opiniile precum şi hotărârile instanţei, după caz, se publică pe site-ul Curţii de Conturi şi sunt obligatorii", se arată în proiectul de lege, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel