Curtea de Apel, DECIZIE privind doctoratul lui Ponta

Curtea de Apel Bucureşti a respins marţi cererea prin care Victor Ponta a solicitat anularea ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras titlul de doctor în drept.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Ponta nu a fost marţi la Curtea de Apel Bucureşti, el fiind reprezentat în sala de judecată de un avocat.

În cadrul dezbaterilor, avocatul lui Ponta a declarat că actul administrativ prin care fostului premier i-a fost acordat în 2003 titlul de doctor nu putea fi revocat printr-un alt act administrativ, mai ales că primul şi-a produs efectele în circuitul civil. Avocatul a mai spus că demersul fostului ministru al Educaţiei Mircea Dumitru a fost lipsit de imparţialitate şi obiectivitate, iar decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost luată în baza unor sesizări nelegale. Pe 1 august 2016, ministrul Educaţiei la acea vreme, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept în cazul lui Victor Ponta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel