Cursuri conducere defensivă. Titi Aur: Cum stăpânești maşina, când ajungi la limită

Multiplul campion la automobilism, Titi Aur crede în necesitatea introducerii în România a cursurilor de conducere defensivă, care educă şoferii să nu ajungă în situaţii limită şi care au dus, în străinătate, la reducerea numărului de accidente rutiere.

"Sperăm că va veni în curând şi acel val, care ar trebui să vină în România, respectiv cursuri de conducere defensivă, care înseamnă din nou educarea şoferului de stradă nu înspre limită, ci cum să nu ajungi la limită, dar cum să salvezi o maşină în situaţia în care ajungi la limită. Atunci informaţiile vor pleca şi mai mult şi o astfel de locaţie, acest circuit va permite să se desfăşoare şi altfel de activităţi.

Orice circuit din lume funcţionează, în mod special, în weekend pentru motor sport, în rest, în cursul săptămânii sau în weekendurile în care nu ai motor sport, se întâmplă tot felul de acţiuni civile, dacă pot să le spun aşa: cursuri de conducere defensivă, cursuri de conducere sportivă, teste, probe cu maşini, experimentat diferite lucruri, cu piloţi, cu instructori. Asta înseamnă informaţie care pleacă în societate despre ce poate să facă o maşină, despre cum să ajungi la limită sau cum să nu ajungi la limită, despre cum să o stăpâneşti dacă ai ajuns la limită şi cum să nu faci un accident, ceea ce înseamnă diminuarea numărului de accidente", a explicat Titi Aur.

Anglia, pe primul loc la siguranţă rutieră în Europa

"În Anglia sunt ateliere de preparări, cum sunt la noi ateliere de croitorie sau brutării, acolo sunt sute, nu ştiu exact câte - ştiu că Franţa avea la un moment date 250 de zone cu circuit - Anglia are foarte multe zone cu circuit, dar nu numai de asfalt; unele de asfalt, unele de pământ, unele mixte, unele făcute mai de carting, unele pentru motociclism, dar în aceste locaţii se desfăşoară tot felul de activităţi care contribuie indirect la siguranţa rutieră.

Pentru că foarte mulţi consideră că un circuit va crea mulţi nebuni, care vor merge tare pe stradă. Ba nu, dimpotrivă, va crea foarte multe persoane care înţeleg care este limita maşinii, înţeleg care este riscul, dacă scapi o maşină de sub control pe circuit, în principiu nu păţeşti nimic, îndoi eventual nişte table dacă ai lovit un parapet de protecţie, eşti în condiţii de siguranţă şi atunci înţelegi care este limita maşinii. Asta nu înseamnă că e de preferat să faci accident pe circuit, dar, dacă se întâmplă, eşti în siguranţă", a subliniat Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel