CURS BNR, 9 MARTIE. Dolarul crește, la fel și prețul carburanților

Curs valutar
Curs valutar

După creșterea rapidă a francului elvețian, care a dus la imposibilitatea plătirii ratelor de către mulți dintre românii cu credite în franci, dolarul american dă semne de îngrijorare. 

Dolarul creștere continuă

Dolarul începe săptămâna în forţă. Rămâne peste pragul de 4 lei. Mai precis 4,09 lei. Vineri, BNR a anunţat un curs de referinţă de 4,04 lei, un record absolut pentru moneda americană în faţa leului. Dolarul s-a apreciat puternic şi în faţa monedei europene.

Euro se clatină

Euro a făcut un pas în spate. Luni, a ajuns la 4,43. Moneda europeană a evoluat toată săptămâna trecută în palierul 4,44 lei - 4,45 lei, fără variaţii spectaculoase.

Francul, pe poziții

Veşti proaste şi pentru datornicii în franci. Francul elveţian creşte pe piața interbancară până la 4,15 lei. Vineri cursul anunţat de BNR a fost de 4,14 lei pentru un franc.

Cristian Munteanu, preşedintele Asociaţiei Service-urilor Auto Independente: "O creștere de 15%-20%, ceea ce este o creștere mare pentru o perioadă atât de scurtă de timp. Undeva, cam peste o lună și jumătate, se vor simți diferențele de preț - și aici mă refer la diferența de curs valutar între dolar și lei", scrie România TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel