CURS BNR. 4,3986 lei/euro şi se menţine aproape de minimul ultimelor 10 luni

Cursul de schimb anunţat de BNR a crescut vineri cu 0,52 bani, la 4,3986 lei/euro, şi se menţine aproape de cel mai redus nivel din ultimele 10 luni, pe o piaţã interbancară unde volumele de tranzacţionate au fost mai mari decât în şedinţa precedentă.

CURS BNR. Pentru dolarul american, BNR a publicat vineri un curs de 3,2307 lei/dolar, în urcare cu 0,38 bani.

Francul elveţian este cotat de banca centrală la 3,6038 lei/franc, în creştere cu 0,52 bani, după ce a atins miercuri cel mai redus nivel din ultimele şase luni şi jumătate.

Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

BNR a publicat joi un curs de 4,3934 lei/euro, un nou minim al ultimelor 10 luni. BNR nu a mai anunţat un curs mai redus decât cel de marţi începând din 30 iulie 2013, când rata de referinţă a fost de 4,3907 lei/euro.

"Moneda naţională a avut joi încă o şedinţă statică şi, în linie cu perspectiva noastră pe termen scurt, s-a depreciat uşor în această dimineaţă către 4,40 lei/euro, urmând tendinţa regională. Această depreciere uşoară, alături de faptul că leul nu s-a alăturat ieri aprecierilor vizibile ale monedelor din Polonia şi Ungaria în pofida unor mişcări favorabile a titlurilor de stat din ţările respective dar şi din România, susţine ideea unui potenţial de apreciere limitat", arată analiştii ING Bank într-o notă transmisă vineri dimineaţă.

CURSUL DE SCHIMB BNR a deschis şedinţa de vineri la 4,3950 lei/euro, nivel care a reprezentat şi minimul primei părţi a zilei, foarte aproape de cotaţiile de la finele şedinţei anterioare, şi a urcat ulterior până la 4,4040 lei/euro.

Cu puţin timp înaintea orei 13:00, când BNR anunţă cursul de referinţă, euro era cotat pe piaţa interbancară la 4,3980 - 4,40 lei, în urcare uşoară, potrivit dealerilor.

Volumele tranzacţionate în prima parte a şedinţei interbancare de vineri au fost mai ridicate faţă de joi, până la această oră fiind efectuate aproximativ 60 de transferuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel