Curățenie la standarde japoneze prin Acțiunea 5S Public organizată de Kaizen Institute și Asociația Clean Up Japan

Kaizen Institute România, compania de consultanță de business la nivel global, în parteneriat cu Asociația ”KAIZEN Manager Club” și Cris-Tim, anunță lansarea acțiunii “5S Public”, care are ca obiectiv ecologizarea spațiilor publice din România, în stil japonez, conform filozofiei Kaizen.

”5S Public” este un eveniment complex de aplicare a metodelor japoneze Kaizen Institute pentru îmbunătățirea relațiilor sociale la nivelul orașelor, reunind parteneri din mediul privat, administrație publică, mass media și ONG-uri. Această acțiune contribuie la dezvoltarea spiritului civic și la o îmbunătățire a cooperarii la nivelul tuturor partenerilor sociali.

Acțiunea din acest an, aflată la a patra ediție, reunește membrii Asociației Clean Up Japan, sosiți special în România pentru acest eveniment, precum și top executivi ai unor companii românești de renume, precum Radu Timiș, președinte Cris-Tim. Managerilor români și japonezi li se vor alătura în acest demers voluntari și reprezentanți ai autoritaților locale, care vor participa activ la ecologizarea zonei Silva – zona Telecabinei, din Bușteni.  

Vezi și: SPGK Brașov, locul unde elevii au învățat să se dezvolte personal în ”Săptămâna Școala Altfel”

Acțiunea “5S Public” 2015 va fi continuată apoi în Sibiu, unde va fi organizat un Seminar KAIZEN pentru promovarea acestui concept de management, și în Cluj-Napoca, cu activități în cadrul Colegiului Național ”George Coșbuc”.

Parteneri/Sponsori/Organizatori România

Primăria Bușteni, Liceul ”George Coșbuc” Cluj-Napoca, Muzeul Național Astra Sibiu, Cris-Tim, Eldon, Hirschmann Automotive, Sunimprof Rottaprint, Supremia Grup, Stabilus România, companiile membre ale Asociației KAIZEN Manager Club, Cercetașii României, ONG-uri, KAIZEN® Institute România – KIRO.

Parteneri Japonia

Asociația Clean Up Japonia

The Overseas Human Resources and Industry Development Association 

Despre Kaizen Institute

Institutul Kaizen sprijină companiile din întreaga lume în vederea obținerii de performanțe prin îmbunătățirea continuă a oamenilor, proceselor și sistemelor.

A fi Kaizen înseamnă să te respecţi atât pe tine ca om, cât şi mediul din care faci parte. Astfel, filozofia Kaizen poate fi aplicată nu doar în mediul de afaceri, ci şi în mediul social, ca punct de plecare spre atingerea armoniei. Kaizen, în practică, înseamnă că toți membrii echipei în toate părțile organizației caută în permanență modalități de îmbunătățire a operațiilor, și angajații de la fiecare nivel al companiei se supun acestui proces de îmbunătățire. 

Kaizen necesită stabilirea unor obiective și ținte clare. Depinde foarte mult de o atitudine pozitivă, concentrându-se mai degrabă pe ce ar trebui facut, decât pe ce poate fi făcut. Un instrument util pentru organizarea locurilor de muncă sunt cei 5S. Denumirea vine de la cinci cuvinte japoneze care încep cu litera S, respectiv Seiri (Sortare)Seiso (Strălucire), Seiton (Sistematizare)Seiketsu (Standardizare) şi Shitsuke (Susținere).

Niciun proces nu poate fi declarat vreodată a fi perfect, dar poate fi întotdeauna îmbunătățit!

Mai multe detalii aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel