Cupei Davis: Croația învinge Serbia și ajunge în finală

Novak Djokovic
Novak Djokovic

Croația s-a calificat în finala Cupei Davis, după ce Nikola Mektic și Mate Pavic i-au învins pe Novak Djokovic și Filip Krajinovic cu 7-5, 6-1 în meciul decisiv de dublu, aducând victoria cu 2-1 în fața Serbiei, vineri, în fața celor doi foști câștigători ai competiției, Djokovic și Krajinovic.

Primul meci al confruntării a fost câștigat surprinzător de Borna Gojo, care a adus Croația la conducere, după ce l-a învins pe Dusan Lajovic (33 ATP) cu 4-6, 6-3, 6-2, după un meci dramatic, care i-a adus numărului 279 mondial a treia victorie din acest an în fața unor adversari din top 100.

Novak Djokovic s-a impus apoi în al doilea meci, în fața croatului Marin Cilic cu 6-4, 6-2 și a egalat scorul în semifinala cu Croația.

Perechea lideră mondială a clasamentului de dublu alcătuită din Nikola Mektic și Mate Pavic și-a respectat statutul de favorită și a adus Croației victoria decisivă în fața lui Novak Djokovic și Filip Krajinovic.

Croații se vor confrunta în finala de duminică fie cu Germania, fie cu Federația Rusă de Tenis, care se întâlnesc sâmbătă, în cealaltă semifinală.

România, în elita Cupei Davis

România a învins Peru, scor 4-0, și a obținut biletul pentru calificările turneului final al Cupei Davis.

Marius Copil și Horia Tecău au adus punctul calificării, după 4-6, 6-3, 6-2 cu Sergio Galdos și Arklon Huertas del Pino în meciul de dublu! Copil și Nicolae Frunză au câștigat primele două meciuri de simplu, iar Adrian Boitan s-a impus în ultimul joc al întâlnirii.

România va evolua  în calificările turneului final din 2022! Naționala noastră va avea șansa să lupte pentru un loc printre cele mai bune 16 echipe ale lumii. Horia Tecău și Marius Copil au adus punctul calificării și i-au învins cu stil pe Sergio Galdos și Arklon Huertas del Pino, scor 4-6, 6-3, 6-2 după o oră și 45 de minute de joc!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel