Cupa Davis. România, înfrântă de Spania

cupa davis
cupa davis

Echipa de tenis a Spaniei a învins România, după victoria obținută duminică de Roberto Bautista Agut (nr. 15 ATP) în fața lui Florin Mergea, în turul doi al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa/Africa, și va juca în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială.

Agut s-a impus în fața lui Florin Mergea, înlocuitorul lui Marius Copil, accidentat, cu scorul de 6-4, 6-3, 6-2.

Spania conduce România cu 3-1 și nu mai poate pierde victoria înaintea ultimului meci al întâlnirii de la Cluj-Napoca dintre Adrian Ungur și Feliciano Lopez.

Schimbarea lui Marius Copil cu Florin Mergea din primul meci al zilei de duminică l-a descumpănit pe numărul 15 mondial. Spaniolul a avut inițial impresia că Mergea, un specialist al probei de dublu care nu a mai jucat un meci oficial de simplu de mai mulți ani, va fi o pradă ușoară și nu va trebui să se întrebuințeze prea mult. Primele ghemuri l-au contrazis însă, jucătorul român reușind să se ridice la nivelul adversarului său și chiar să realizeze primul break al întâlnirii. El a condus în primul set cu 4-2, lucru care i-a surprins până și pe cei mai optimiști spectatori din Sala Polivalentă. Din păcate, Agut a schimbat rapid tactica și până la sfârșitul setului nu a mai pierdut niciun ghem, impunându-se cu 6-4.

În setul secund Roberto Bautista Agut a început să își arate din ce în ce mai mult valoarea. El a jucat mult mai agresiv, forțându-l pe Florin Mergea să greșească

Al treilea și ultimul set a fost dominat în întregime de jucătorul spaniol, care a câștigat pe serviciul lui Florin Mergea chiar din primul ghem. Acesta din urmă a încercat de mai multe ori slice-ul, dar de fiecare dată mingea s-a oprit în fileu.

În acest meci, Mergea a reușit cinci ași, la fel ca și spaniolul. În schimb, el a făcut trei duble greșeli, în timp ce Agut niciuna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel