Cumpărături online: E-commerce în România. Număr record de cumpărători

Aproximativ 6.8 milioane de români au făcut cumpărături online în 2016. Cumpărăturile totalizează peste două miliarde de euro, în creștere față de 2015. 

Industria de e-commerce din România are un potenţial mare de creştere. 

România este o piaţă emergentă importantă în sectorul e-commerce, cu o creştere de 24,2% în anul 2015. Valoarea totală a comerţului online a ajuns la 1,4 miliarde de euro în 2015 şi va depăşi 2 miliarde de euro în acest an, conform estimărilor ARMO. 

Asociaţia Română a Magazinelor Online (ARMO) a devenit membru EMOTA (The European eCommerce & Omni-Channel Association) şi Ecommerce Europe, două dintre cele mai importante organizaţii de e-commerce din Europa, fiind astfel direct implicată în influenţarea cadrului legislativ european care va facilita trecerea la piaţa unică digitală. 

"Industria de e-commerce din România are un potenţial mare de creştere, dacă luam în calcul cifrele din 2016, conform cărora 6,8 milioane de români au efectuat cumpărături online. Afilierea noastră la EMOTA şi Ecommerce Europe reprezintă un pas înainte pentru comerţul online românesc. Suntem bucuroşi şi nerăbdători sa facem schimb de bune practici cu membrii celor două organizaţii şi să ne aliem astfel scopului comun declarat de a elimina barierele inutile care stau în calea dezvoltării sectorului de comerţ electronic european", a declarat Florinel Chiş, director executiv al Asociaţiei Române a Magazinelor Online. 

În prezent, doar 15% din consumatorii europeni cumpără online de la alte state din Uniunea Europeană, conform Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel