Cumpărător misterios. Acțiunile Volkswagen, creștere spectaculoasă

Au avut loc achiziții masive de acțiuni Volkswagen, motiv pentru care principalul indice al bursei de la Frankfurt a fost vineri în creștere. 

Achizițiile neașteptate au dat naștere la speculații cu privire la identitatea cumpărătorului "misterios" interesat să cumpere acțiuni la o companie care în prezent trece prin cea mai gravă criză din istoria sa, potrivit AFP, citează Agerpres

În jurul orei 14.50 GMT, acțiunile ordinare Volkswagen erau în creștere cu 7,19% până la 124,55 euro, după ce în cursul zilei au crescut până la 12%. La aceeași oră acțiunile preferențiale Volkswagen, incluse în indicele Dax al bursei de la Frankfurt, erau în creștere cu 2,75%, până la 106,35 de euro. În ultimele două săptămâni, acțiunile Volkswagen au pierdut 50% din valoare. Scăderea cotației acțiunilor a șters peste 25 de miliarde de euro din capitalizarea bursieră a Volkswagen, ceea ce i-a făcut pe unii analiști să facă recomandări de cumpărare.

[citeste si]

Mai multe bănci au emis recomandări de cumpărare pentru acțiunile Volkswagen, care au mai recuperat săptămâna aceasta o parte din pierderi. Evoluția de vineri a acțiunilor ordinare  Volkswagen sugerează că au existat achiziții masive care depășesc o simplă speculație cu privire la revenirea titlurilor. "Aceasta nu poate să fie ceva inofensiv", a declarat o sursă din piață. Cotidianul german Bild crede în posibilitatea unor achiziții masive din partea familiilor Porsche și Piëch, acționarii majoritari de la Volkswagen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel