EXCLUSIV  Cumnatul lui John Kerry, ambasador SUA la București?

Din 21 ianuarie, după ce Administrația Trump, republicană, s-a instalat la Washington, în presa din România au apărut nenumărate informații privind retragerea și înlocuirea actualului ambasador al SUA la București, Excelenta Sa Hans Klemm. Dl. Klemm este diplomat de carieră și și-a servit țara în numeroase misiuni de maximă importanță peste tot în lume. 

Zvonurile privind retragerea ambasadorului, numit de fosta administrație democrată a lui Barack Obama, s-au datorat faptului că președintele Donald Trump a retras imediat, din mai multe state ale lumii, ambasadorii numiți politic de fostul președinte.

La București s-au vehiculat mai multe nume de posibili înlocuitori ai Excelentei Sale Hans Klemm. Pe o lista ce conține cel puțin 4 nume se adaugă și un candidat cu real potențial: David Thorne. Acesta este fostul cumnatul al lui John Kerry, care a deținut funcția de secretar al Departamentului de Stat, în perioada 2012-2016, în timpul administrației Obama. Dl Thorne este fratele geamăn al primei soții a lui John Kerry. În vârsta de 72 de ani, David Thorne, absolvent al Universității Yale, este diplomat de carieră, îndeplinind misiuni de maximă importantă pentru Guvernul SUA, în mai multe părți ale lumii. Ultimele sale însărcinări au fost între 2009-2013, în Italia și San Marino.

Fiind mai degrabă apropiat de democrați, David Thorne ar putea să aibă aceeași privire globală, fără nuanțe, față de situația actuală a Justitiei din România. Cu alte cuvinte, pentru îndeplinirea și atingerea unui obiectiv principal -lupta împotriva coruptiei, la fel ca în cazul actualei Ambasade de la București, ar putea fi, în continuare, ignorate abuzurile și încălcările drepturilor omului în România. O schimbare Klemm - Thorne ar putea astfel să fie o continuitate perfectă în atitudinea Ambasadei față de zbaterile actuale din țara noastră.
Până în acest moment, în afara de confirmările pe surse, nu există însă nicio decizie oficială, față de posibile schimbări ale ambasadorului american la București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel