Cum vrea Guvernul Cioloș să combată sărăcia

Premierul Dacian Cioloș asigură că pachetul anti-sărăcie va avea primele efecte vizibile încă din acest an. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că prin cele 47 de măsuri luate de guvern, categoriile defavorizate vor avea parte de sprijinul statului.

Cioloș a vorbit despre faptul că printre cele mai importante măsuri se numără cea a înregistrării tuturor copiilor în sistemul de cod numeric personal, pentru ca ei să beneficieze de asigurări sociale și de sănătate.

Toți copiii trebuie să aibă identitate, așadar toți cei care nu au un CNP acum vor primi unul, printr-un program inclus în pachetul complex '#antisaracie' pe care l-am elaborat în Guvern. Alte măsuri din același pachet se referă la: 'Caravane medicale la sate', pe modelul unui proiect care și-a dovedit eficiența, sau un alt exemplu — pentru forța de muncă — un plan prin care zilierii vor putea beneficia de asigurări sociale și de sănătate. În total, sunt 47 de măsuri, pe care le vom prezenta miercuri și care își vor face simțite efectele în cursul acestui an, a scris premierul, luni dimineață, pe Facebook.

Premierul Dacian Cioloș a prezentat, săptămâna trecută, în ședința de guvern, un pachet de incluziune socială grupat pe categorii de vârstă și care se adresează persoanelor supuse riscului de sărăcie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel