Cum vrea Băsescu să-i determine pe romi să meargă la școală

Băsescu copil
Băsescu copil

Președintele Traian Băsescu a prezentat, joi seara, metoda prin care vrea să-i determine pe romi să-și trimită copii la școală. Declarația sa vine în contextul creșterii populației de etnie romă din țară.

„Nu contest recensământul, e un document oficial. Vom avea consecințe de pe urma recensământului.

Constatăm că – așa a constat și Consiliul Național pentru Discriminare - avem o creștere mult mai rapidă a populației de origine romă. Se schimbă structura populației și viteza va fi tot mai mare. Mă îngrozește... . Și de ce deschid acest subiect? Se va menține situația și va trebuia ca generația care vine să țină un număr mult mai mare de pensionari. Dacă scade generația tânără, cum să ții un număr mult mai mare de pensionari?", a arătat șeful statului, la Digi 24.

Alocația tăiată

El susține că romii ar trebui să-și trimită copii la școală, venind și cu o soluție în acest sens.

"Un lucru este clar, dacă nu se schimbă tendința - și nu pot fi optimist - trebuie să facem să meargă la școală copiii romi, și aș merge până la a sista alocația pentru copii, dacă nu se duc la școală. Dacă se menține tendința, această minoritate va deveni destul de consistentă și trebuie să fie la fel de instruită ca și majoritarii. Trebuie făcut ceva.

Dacă nu vom avea curaj să dezbatem cinstit structura porului român vom avea probleme. Trebuie să fim conștienți.

Nu vreau să fiu un șef de stat care a știut, a intuit și n-a spus. În această evoluție, dacă se menține trendul, se stimează că vom fi 17 milioane în 2030. Studiul nu spune în ce structură. Este clar că în 20 de ani vom avea probleme uriașe să suținem pensionarii. Trebuie să facem ceva sau măcar să fim conștienți", a declarat președintele Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel