Cum vor fi aleşi preşedinţii de CJ. Decizia premierului Dăncilă

Viorica Dancila
Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, că executivul va modifica modul în care sunt numiţi în funcţie preşedinţii de Consilii Judeţene. Astfel, aceştia nu vor mai fi aleşi de partidele politice, ci vor fi investiţi în funcţie prin vot, de către cetăţeni. 

"Vom modifica legislaţia astfel încât preşedintele Consiliului Judeţean să fie ales din nou prin vot direct de comunitatea locală. Revenirea la votul uninominal va creşte legitimitatea, reprezentativitatea şi stabilitatea preşedinţilor CJ, cei care împreună cu primarii şi consilierii pun în aplicare proiectele pentru dezvoltarea comunităţilor. Preşedintele CJ nu trebuie să facă obiectul negocierilor între partide, ci trebuie să reprezinte dorinţa cetăţenilor, exprimată prin vot", a declarat Viorica Dăncilă, înainte de şedinţa de Guvern. 

Premierul a recunoscut că această măsură se datorează votului din 26 mai, iar punerea ei în practică nu este altceva decât recunoaşterea şi acceptarea dorinţelor românilor de către coaliţia de guvernare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel