Cum vor CREȘTE pensiile în 2022. Ludovic Orban: Să-i spuneți cum vreți, tot o creștere e!

foto Facebook PNL/ Ludovic Orban despre pensii și alocații
foto Facebook PNL/ Ludovic Orban despre pensii și alocații

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că dorește să facă dreptate pentru pensionari, dar nu a vorbit despre majorări clare și imediate. 

Pensii indexate cu rata inflației în 2022. Orban: Să-i spuneți cum vreți, tot o creștere e

Ludovic Orban a anunțat, pentru pensionari, că dorește echitate și ca aceștia să nu mai umble după hârtii, referindu-se la reforma pe care o face Raluca Turcan, ministru al Muncii. Liderul liberal a punctat: ”noi am crescut pensiile cu 14% și le aduc aminte părinților și bunicilor noștri, că-n an de criză, când doar Germania a mai crescut pensiile, România a crescut punctul de pensie cu 14%, cea mai mare creștere în valoare a punctului de pensie.”

Întrebat dacă are în vedere coaliția creșterea pensiilor în 2022, asta după ce s-a referit doar la indexarea pensiilor cu rata inflației, Ludovic Orban a răspuns: ”Puteți să-i spuneți cum vreți, tot o creștere e până la urmă”. 

Alocațiile nu mai cresc în 2021. Blocaj în Parlament

Cu privire la blocajul privind situația alocațiilor din Camera Deputaților, Ludovic Orban, lider al acestei Camere a Parlamentului, a precizat că ”nu s-a mai întâmplat nimic, pentru că au mai apărut păreri”, fără a dori să dea mai multe explicații.

El exclude varianta ca alocațiile să mai crească anul acesta. ”Să fim cinstiți că nu sunt resurse să ne permitem creșterea alocațiilor în cursul acestui an” a spus Ludovic Orban. Președintele PNL a afirmat că la Senat a trecut varianta stabilită în coaliție, însă există aceste păreri divergente în Camera Deputaților. Conform acestuia, planul este ca alocațiile să nu mai crească anul acesta, ci din ianuarie 2022. 

În cadrul declarațiilor de presă, Ludovic Orban a mai spus că în ultimele săptămâni a comunicat ”foarte intens pe teme importante pentru România” cu președintele Klaus Iohannis. Cât despre candidatura sa și dacă-i este teamă de posibilul contracandidat Florin Cîțu, spune că ”eu mi-am anunțat candidatura în mod transparent, mi-am anunțat obiectivele, obiectivul meu este ca PNL să servească în continuare interesele României”.

Vezi și: Florin Cîțu, candidatură la șefia PNL. Cine ar fi al treilea candidat care i-ar asigura victoria lui Ludovic Orban - surse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel