Cum vor arăta autostrăzile României, prin PNRR, A7 și A8- FOTO. Rareș Bogdan scoate cifrele

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a vorbit despre autostrăzile și căile ferate finanțate prin PNRR. 

Jurnalistul Adrian Ursu a arătat, în ”Ediția Specială”, de la Antena 3, cum va arăta România după finanțarea prin PNRR a infrastructurii României. Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL, a spus cât vor costa investițiile în autostrăzile finanțate prin PNRR. Nici căile ferate nu sunt uitate. 

Vezi hărțile cu investițiile în infrastructură în GALERIA FOTO 


Rareș Bogdan a spus câți bani sunt asigurați pentru infrastructura rutieră: ”Vorbim de A7 Ploiești - Buzău: 378 milioane, conform unui deviz finanțat în 2014-2020, este Buzău - Focșani: 512 milioane, Focșani - Bacău: 590 de milioane de euro, Bacău - Pașcani: 424 de milioane, Târgu Mureș - Miercurea Nirajului pe A8: 495 de milioane, Leghin - Pașcani, la fel, și Nădășelu - Poarta Sălajului: 410 milioane. Astea sunt sumele pentru construcția de autostrăzi pe Autostrada A7, A8 și, parțial, A3”. El a punctat, în acest context, că ”există finanțare pentru a scoate Moldova din izolarea în care s-a aflat”. 

Ghinea: ”Dacă noi vom obține bani mulți din PNRR pentru autostrăzi și nu vom putea să facem autostrăzile până în anul 2026, o să fim ultimii papagali ai Europei”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat că, pentru aceste autostrăzi, el și Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, își pun capul la bătaie și își riscă cariera politică: 

"Ăsta este pariul pentru care eu și colegul Cătălin Drulă ne punem capul la bătaie și ne riscăm cariera politică. Dacă noi vom obține bani mulți din PNRR pentru autostrăzi și nu vom putea să facem autostrăzile până în anul 2026, o să fim ultimii papagali ai Europei că am luat această decizie. Deocamdată eu am obligația ca demnitar al statului român să mă bat pentru oportunitate pentru că avem argumentele tehnice că le vom face. Încercăm să eliminăm din argumentele Comisiei pe cele tehnice. Ei spun: "Domnule, nu aveți capacitate administrativă". "Avem, uitați că avem și o facem acum". "Nu aveți proiect"." Avem". "Nu le puteți face până în 2026". "Uitați că le putem face". Acesta este calendarul de lucru.". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel