Cum va judeca Traian Băsescu rezultatul referendumului

basescu
basescu

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat miercuri la RRA că ”va aplica legea” și ”va actiona în interes național” după ziua referendumului, afirmând că nu poate judeca, după 20 iulie, decât în funcție de ce va citi în decizia Curții Constituționale, pe care o va respecta, deoarece ”nu suntem într-o țară de babuini”.

”Voi aplica legea şi voi acţiona în interes naţional, asta este ce vă pot spune. Discutăm pe 30. Dacă va fi un vot cu un referendum care a îndeplinit toate condiţiile legale şi va fi un vot pentru plecarea preşedintelui, voi pleca; dacă legea va stabili condiţii de continuare a mandatului, îl voi continua, nu voi abandona ţara într-un moment de criză”, a declarat Traian Băsescu la RRA, susținând că este treaba jurnaliștilor să facă ”toate alternativele” cu privire la ziua de 29 iulie.

Președintele Traian Băsescu a mai explicat că pentru el există doar decizia CCR care poate spune <președintele României a fost destituit> sau <președintele României își reia mandatul>.

”Nu, ştiţi ceva? Dumneavoastră, ca ziarişti, puteţi face toate alternativele, eu nu pot decât să citesc ce va scrie Curtea Constituţională. Curtea Constituţională, în decizia sa, va scrie: <Preşedintele României a fost destituit> sau va scrie <Preşedintele României îşi reia mandatul>. Eu numai în aceşti termeni pot judeca”, a mai adăugat Traian Băsescu, subliniind faptul că în cazul în care cvorumul necesar pentru demiterea sa va fi întrunit și majoritatea cetățenilor vor vota pentru plecarea sa de la Cotroceni, va accepta rezultatul, menționând că ”nu suntem într-o țară de babuini”.

”Cum să nu-l accept, doamnă? Doar nu suntem într-o ţară de babuini, cum să nu accepţi rezultatul votului popular? Asta e viaţa”, a mai spus el la RRA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel