Cum stâlcește Lucian Duță limba română

comunicat-duta-pdl
comunicat-duta-pdl

Fostul şef al CNAS, democrat-liberalul Lucian Duţă, a declarat că salută şi susţine intenţia actualului preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi, de a "starta implementarea cardului de sănătate".

Verbul „a starta” nu figurează în familia de cuvinte a termenului „start” din limba română. În schimb, biroul de presă al PDL a trimis sinteza declarațiilor lui Lucian Duță, fără să își dea seama de gafă, iar expresia a fost preluată de multe instituții de presă.

Duță încearcă să își însușească imaginea pozitivă a cardului de sănătate și aduce aminte că este o măsură introdusă pe când era președinte al CNAS. "Practic, prin declaraţiile preşedintelui CNAS de azi se adevereşte ceea ce am mai spus, şi anume proiectele antifraudă au fost blocate de domnul prim-ministru Ponta prin finul său, fostul preşedinte al CNAS, şi toate proiectele antifraudă proiectate la CNAS pe vremea mandatului meu - sistemul informatic unic integrat, reţeta electronică şi, în sfârşit, cardul de sănătate - au avut la bază o viziune managerială corectă îndreptată către interesul pacienţilor", a afirmat Duţă.

În maxim două zile îl dă pe Ponta în judecată

„Îi cer premierului Ponta să înceteze imediat cu presiunile inadmisibile asupra libertăţii şi independenţei justiţiei, să înceteze imediat cu comenzile politice asupra DNA”, a spus Duță. El susține că în maximum două zile îl va da în judecată pe primul-ministru Victor Ponta pentru calomnie şi că îi va cere despăgubiri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel