Cum spionează Monica Macovei la PE: întâlniri în parc, sms-uri secrete, căutări prin dosare

Monica Macovei
Monica Macovei

Monica Macovei a dezvăluit, sâmbătă, cum acționează ca spion la Parlamentul European. Europarlamentarul a relatat două "aventuri" personale în urma cărora a intrat în posesia unor documente compromițătoare.

[caption id="attachment_360358" align="alignleft" width="310"] foto: romanialibera.ro[/caption]

Poveștile au fost împărtășite de Monica Macovei la Școala de Vară a TDL, de la Eforie Nord, acolo unde europarlamentarul le-a explicat tinerilor că un politician nu trebuie să se limite la munca de birou.

"Există și ceva de aventură, adică nu sunt lucrurile simple și birocratice. Vă pot da două exemple de cum am lucrat când am fost raportor pe descărcările de gestiune ale agențiilor europene. Curtea Europeana de Conturi face niște rapoarte în care nu prea găsește multe lucruri și m-am apucat eu să fac cercetare pe fiecare agenție, pe contracte de achiziție publice. Și au venit spre mine oameni care lucrează în instituțiile europene, care știu ilegalități din instituțiile europene, care vor să le spună, dar nu vor să li se spună numele, fiindcă le e teamă că își pierd slujba. Lucrând la acest lucru, am primit tot felul de mesaje.

Ți se adresează pe adresa de mail a Parlamentului European, că nu te cunosc. Bănuiesc că se uită și ei pe internet să vadă cine ești și după aia te testează o perioadă de câteva luni, că, repet, riscă să-și piardă slujba. Și te sună, la anumite ore, în anumite zile, de pe anumite numere pe care nu le cunoști. Te testează, pentru că vrea să aibă încredere în tine că îți dă documente și informații și nu-i vei spune numele niciodată", și-a început Monica Macovei lecția de spionaj, citată de pesurse.ro.

Aventura din Nord, pe malul lacului

"După testare și discuții cu o persoană pe care nu o văzusem niciodată - a durat două-trei luni această testare, și îmi spunea lucruri la telefon, dar aveam nevoie de documente - mi-a spus: «Uite ce facem: ne întâlnim, să vii poimâine seară...», undeva într-o țară din nord, «...la lacul cutare, de lângă comuna X, lângă aeroport e o mașină. Intri pe aleea care se numește așa, ajungi la stâlpul de lumină din dreptul lacului, faci stânga și te așezi pe a treia bancă, și asta să fie la ora 9 fix seara». Am fost la 9 seara la a treia bancă la stânga și au venit doi oameni, soț și soție, care lucrau într-o instituție europeană. Am stat pe bancă vreo jumătate de oră, m-au luat la ei acasă să dorm și mi-au dat documente și informații, și apoi a doua zi m-am întors. Vreau să vă explic că așa se întâmplă în viață și trebuie să fii pregătit pentru astfel de aventuri”, a spus Monica Macovei în fața tinerilor din PDL.

Din filmele cu James Bond

"Un altul. Iarăși mă testează, mă sună și îi zic că e cazul să ne întâlnim. Îmi spunea de contracte de achiziții publice. Zic «Bine, hai să ne întâlnim în față, în piața Luxemburg, să bem o cafea». Zice: «Nu, nici vorbă. Am să trimit eu prin SMS unde ne întâlnim». A doua zi primesc un SMS: «În 40 de minute să fiți la catedrala Saint-Michel, pe jos și singură». Am pornit pe jos, am lăsat totul și m-am dus acolo. Eu nu știam cum arată el, el știa cum arăt eu. Am ajuns acolo, a fost ca în filmele lui James Bond. Am primit un alt SMS: «Acum o iei la dreapta și te oprești acolo». M-am dus acolo. El probabil mă urmărea și dorea să se convingă că sunt singură. Avea o funcție foarte înaltă. E, s-a repetat de cinci ori, m-am plimbat din intersecție în intersecție, din SMS în SMS, până când a fost ultimul SMS care a zis: «Vezi în față cafeneaua cutare, intră acolo și așează-te la masa a treia la stânga». Și a venit și mi-a dat informații și documente", și-a continuat europarlamentarul relatarea.

Monica Macovei le-a dat un ultim sfat tinerilor PDL: "Răspundeți «Da» la astfel de provocări! Așa avansezi, așa faceți lucruri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel