Cum se organizează alegerile. Klaus Iohannis, răspuns pentru DC NEWS

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a clarificat mai multe aspecte cu privire la organizarea alegerilor locale din 2020. 

Alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie. Într-un răspuns oficial pentru DC News, Autoritatea Electorală Permanentă a transmis: 

- la alegerile locale, fiecare cetățean cu drept de vot va purta mască în secțiile de vot. Nu se știe însă cum se va face confirmarea identității cetățeanului cu drept de vot.

- deși în secțiile de votare există marcată acea distanțare de 1,5 metri, nu s-a făcut o simulare pentru a vedea cât durează procedura de vot astfel încât să se evite aglomerația în afara secției de vot. 

- un alt aspect, nu există o procedură de dezinfecție în secțiile de vot, cu toate că Guvernul recomandă o procedură riguroasă.

Cum vede Iohannis aceste aspecte

Întrebat cum se vor desfășura alegerile locale 2020 în aceste condiții, președintele Klaus Iohannis a răspuns pentru DC News

”Cred că este foarte bine că puneți aceste întrebări. S-a elaborat un regulament, există un draft, l-am văzut. El va fi discutat în Guvern, va fi aprobat și chestiunile care încă nu au fost clarificate vor fi cu siguranță clarificate până în data alegerilor, 27 septembrie”, a precizat Klaus Iohannis.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel