Cum se justifică Eduard Novak după ce a promovat Strategia Națională pentru Sport în maghiară

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

În clipuri postate pe Facebook, legate de promovarea Strategiei Naționale pentru Sport, ministrul Eduard Novak vorbește în limba maghiară, în timp ce subtitrarea este în română.

Eduard Novak a reacționat în urma criticilor apărute în spațiul public. Acesta a susținut că videoclipurile în care vorbește în maghiară sunt extrase din declarații de presă unde a răspuns unor întrebări în limba maghiară.

„Recent, au apărut o serie de reacții în spațiul public referitor la unele declarații pe care le-am făcut în limba maghiară. Vreau să aduc următoarele clarificări:

Cele două materiale video de pe pagina personală de Facebook, la care se face referire, sunt extrase din declarațiile de presă făcute în conferința bilingvă de la Cluj-Napoca și din emisiunile realizate de către UDMR, cu titlul ”Pe scurt din București”, care au menirea de a-i informa pe cei 1,5 milioane de cetățeni români de etnie maghiară din România.

Cred că este corect să mă adresez în limba maghiară într-un mesaj destinat comunității de limbă maghiară, mai ales când îmi sunt puse întrebări în maghiară de către jurnaliști. Este și un semn de respect față de minorități.

Strategia Națională pentru Sport a fost prezentată în limba română atât în conferința de la București, de la nivel național, cât și în alte orașe din România, precum Pitești, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu. Iar acest tur va continua și cu alte orașe, unde, de asemenea, voi prezenta mai departe Strategia.

(...) Această campanie de denigrare nu face altceva decât să distragă atenția de la ceea ce este cu adevărat important: Strategia Națională pentru Sport, cel mai important proiect din sportul românesc din ultimii 30 de ani, care are misiunea de a poziționa sportul ca o prioritate națională, de a stabili viziunea de dezvoltare și direcțiile majore, de a readuce sportul românesc la gloria de odinioară”, a scris, marți, Eduard Novak pe contul său de Facebook.

Citește și...

Ministrul Eduard Novak, declarație bizară pentru care a fost taxat de mai mulți români. Revoltă în online

În iulie, Eduard Novak, ministrul Sportului, spunea că, în ultimul an și jumătate, UDMR a construit și modernizat baze sportive, bazine de înot, săli de sport și alte facilități sportive, a sprijinit elaborarea Strategiei Naționale pentru Sport. 

Iată mesajul integral:

„În ultimul an și jumătate, UDMR a construit și modernizat baze sportive, bazine de înot, săli de sport și alte facilități sportive, a sprijinit elaborarea Strategiei Naționale pentru Sport. Mă bucur să fac parte dintr-o echipă căreia îi pasă de sport și de viitorul acestuia. Împreună construim o societate sănătoasă și activă, iar pentru asta avem nevoie ca tinerii să poată încerca cât mai multe discipline sportive în școli, să facă cât mai multă mișcare, avem nevoie de reorganizarea școlilor sportive și a federațiilor sportive, îmbunătățirea infrastructurii sportive, acordarea unei atenții deosebite descentralizării și facilitarea accesului la sport pentru toți. Iar pentru a dezvolta sportul de performanță, pentru a avea rezultate excepționale la cât mai multe competiții internaționale, trebuie să identificăm acele sporturi ce ne pot aduce cele mai bune rezultate, creând astfel cadrul pentru revenirea României în topul clasamentelor sportive.

Despre asta este Strategia Națională pentru Sport, pe care o vom prezenta partenerilor noștri de coaliție în următoarele săptămâni. Am prezentat ieri cele mai importante elemente ale acestei strategii la universitatea de vară Tusványos”, scrisese Eduard Novak pe Facebook.

Ce uita să precizeze este că banii pentru aceste investiții sunt de la Guvernul României, adică trebuia spus că Guvernul României „a construit și modernizat baze sportive, bazine de înot, săli de sport și alte facilități sportive”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel