EXCLUSIV  Cum se iau rețetele de la medic în pandemia de COVID-19. Gănescu, COPAC: Aici e o neînțelegere

Medicii de familie ar putea face consultații prin telefon pentru bolnavii cronici pentru ca aceștia să evite deplasările la cabinetele medicale, susține Radu Gănescu, președintele COPAC. 

Radu Gănescu, președintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), a vorbit în exclusivitate pentru DC News și DCMedical despre nevoia bolnavilor de a se face consultații telefonice cu medicii de familie și evitarea deplasărilor pentru eliberarea unei rețete. 

”Trebuie să facem o diferență între bolnavii cronici care beneficiază de tratamente cu circuit închis, în spital, și pacienții care sunt pe circuit deschis, care au anumite boli cronice, dar cărora medicamentele le sunt eliberate de farmacie. Medicii de familie pot elibera rețetă fără a fi nevoie de medicul specialist, fără să fie nevoie de trimitere. Dar și aici este o mică neînțelegere. Știți că pacienții cronici trebuie să meargă lunar la monitorizare, eventual pentru rețetă. Acum, noi suntem foarte expuși pentru a avea aceste deplasări la medic sau la farmacie. Ne-am dori ca această consultație să fie telefonică. Adică să nu fiu nevoit eu ca pacient să merg la medicul de familie. Din păcate, nu a fost posibil acest lucru decât pentru pacienții cu boli respiratorii. Noi credem că ar trebui să fie valabil acest lucru pentru toți pacienții cronici”, a precizat Radu Gănescu în exclusivitate pentru DC News.  

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel