Cum se face agricultură în SUA? Ambasadorul Adrian Zuckerman, discuții cu ministrul Agriculturii

Foto: MADR
Foto: MADR

Nechita-Adrian Oros, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, l-a primit la sediul MADR pe E.S. Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti.

În cadrul întâlnirii, Ministrul Oros a subliniat dificultatea în care se află fermierii români din cauza secetei pedologice care se manifestă pe teritoriul ţării noastre.

Cum se face agricultură în SUA?



”La rândul său, E.S. Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, a prezentat pe scurt aspecte din agricultura americană, menţionând faptul că fermele de familie colaborează între ele în vederea desfăşurării unor activităţi agricole la cel mai înalt nivel. Astfel, au fost abordate subiecte ce vizează transferul de noi tehnologii agricole şi cele mai bune practici din SUA în România, cu un deosebit accent pe biotehnologii şi infrastructura de canale de irigaţii.

În acelaşi timp, cei doi oficiali au agreat necesitatea unui schimb de informaţii între Statele Unite şi România în vederea dezvoltării capacităţii de procesare a produselor agroalimentare a României. Totodată, s-au discutat aspecte ce privesc dezvoltarea rurală, reabilitarea infrastructurii de irigaţii, tehnologii agricole inteligente, precum şi sistemele de depozitare a cerealelor”, se arată într-un comunicat de presă. 

Mesaj pentru companiile americane 



Ministrul Adrian Oros a transmis un mesaj de încurajare a participării companiilor americane la expoziţiile din domeniul agricol ce vor avea loc în România, de îndată ce acestea vor fi reluate.

”În ceea ce priveşte promovarea comerţului cu produse alimentare, atât ministrul Adrian Oros, cât şi E.S. Adrian Zuckerman au agreat că este nevoie de eforturi comune pentru a dezvolta componenta economică a parteneriatului strategic între Statele Unite şi România. De asemenea, cei doi demnitari au analizat oportunităţile de dezvoltare şi susţinere a investiţiilor din SUA în sectorul agro-comercial”, se mai arată în comunicatul de presă. 

În vederea încurajării educaţiei şi cercetării în agricultură, cei doi demnitari au analizat oportunităţile de dezvoltare a colaborării din acest domeniu, inclusiv la nivelul staţiunilor de cercetare agricolă din România, prin aplicarea unor tehnologii avansate din Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel