Cum se curăță corect salata. Ai grijă unde o așezi în frigider! Cea mai mare greșeală

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Tu știi cum se curăță în mod corect salata? Dar unde ar trebui să o așezi în frigider? Uite unde greșești.

Cum se curăță salata

Poți clăti un pic salata sub un jet de apă rece, luând la mână fiecare frunză sau o poți tăia și apoi o pui într-un bol cu apă rece pentru a lăsa murdăria sau nisipul să se depună pe fundul castronului. Unele persoane lasă salata în frigider într-un bol plin cu apă, în care mai adaugă şi câteva linguri de zahăr pentru a menţine frunzele de salată crocante, scrie cumsa.ro. Atenție! Usucă frunzele de salată cu ajutorul unui prosop de hârtie înainte de a le pune în bol.

O altă metodă eficientă de a curăţa salata este să foloseşti o strecurătoare şi să speli salata până ce nu mai există murdărie depusă pe fundul acesteia. Un alt secret este să pui salata într-un bol plin cu apă, iar apoi să adaugi câteva linguri de sare. Astfel, elimini toate bacteriile prezente.

Cum se păstrează salata

Frunzele salatei trebuie să fie uscate atunci când o punem în frigider. Așadar, foloseşte un prosop de hârtie, iar apoi poţi păstra salata într-o pungă ce se poate sigila, însă asigură-te că scoţi aerul din ea după ce ai pus-o. În acest mod, salata poate fi păstrată pentru maximum 6-8 zile.

Salata trebuie să fie ținută departe de fructe, deoarece acestea emana un gaz numit etilenă, care poate accelera coacerea altor fructe sau legume depozitate în comun.

Acum că știi cum trebuie spălată salata și păstrată, poți trece la treabă în bucătărie, mai ales dacă ții dietă în această perioadă. Așadar, iată o rețetă numai bună în această perioadă.

Salată de pui cu sos de iaurt

Ingrediente

250 g piept de pui dezosat
1 salată iceberg tăiată fâşii
4 roşii tăiate felii
1 castravete tăiat cuburi
1 ardei roşu tăiat fâşii
1 ceapă roşie tăiată rondele
crutoane de pâine
măsline verzi (opţional)

Pentru dressing:

300 g iaurt grecesc
3 căţei de usturoi
2 linguriţe de mărar (uscat sau verde)
2 linguri pătrunjel
2 linguri ulei de măsline
zeamă de lămâie

Cum se prepară

Pieptul de pui asezonat cu sare şi piper se frige în tigaia încinsă stropită cu puţin ulei de măsline. Se taie cubuleţe. Ceapa roşie tăiată se amestecă cu puţină zeamă de lămâie şi pătrunjel pentru a scăpa de mirosul puternic, potrivit gustos.ro.

Într-un bol mare se adaugă toate ingredientele şi le asezonăm (dacă mai este nevoie). Iaurtul se amestecă cu usturoiul pisat, verdeţurile, uleiul de măsline, piperul şi zeama de lămâie, după gust. Se obţine un dressing aromat şi delicios care se toarnă peste salată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel