Cum se apără Traian Băsescu în scandalul sechestrului de la Nana

Fostul președinte Traian Băsescu a mers, luni, la sediul PMP, unde la plecare a făcut mai multe precizări despre sechestrul pus de procurori pe terenurile de la Nana. Traian Băsescu a reiterat că sechestrul de la Nana reprezintă rezultatul unei acțiuni politice "inițiate de premier" și a ținut să-i transmită un mesaj Procurorului-General.

Citește și: CSM a sesizat IJ pentru Băsescu. Ciuvică: I-a venit rândul

"Sechestrul de la Nana, acțiune politică inițiată de premier"

"Hai să ne dumirim puțin. Ați citit ce am scris eu pe Facebook? Dacă dvs sau vreun procuror poate să mi spună că n-a existat vreo comisie parlamentară, sau asta e comisie tehnică? A fost o acțiune politică inițiată de premier și materializată prin comisie parlamentară. Baza acțiunii a fost acțiunea parlamentară", le-a spus fostul președinte jurnaliștilor prezenți la sediul PMP.

Mesaj pentru Nițu

Traian Băsescu a continuat cu un mesaj pentru Tiberiu Nițu, după ce Parchetul General a sesizat CSM cu privire la mesajul postat pe Facebook de fostul șef al statului.

"Numai puțin, că până nu ne dumirim, riscați să dezinformați românii, cum de altfel a făcut-o Parchetul General, ieri. Pentru că eu am făcut referire la acțiunea Parlamentului. De acolo a pornit scandalul Nana. Dacă domnul Nițu crede că a venit vremea în care nimeni să nu îndrăznească să mai exprime un punct de vedere pentru că are dânsul sensiblități, îl anunț că nu voi înceta să îmi exprim punctul de vedere pentru că are sensibilități dânsul. Din punctul meu de vedere, ce are de făcut justiția, are de constatat dacă în procesul de restituire sunt ilegalități.

Dacă domnul Nițu s-a simțit implicat politic, e problema dânsului, dar acest proces a avut ca bază o acțiune politică, după care, eu exprim punctul de vedere, că nu exclud ca în procesul de restituire să se fi întâmplat ilegalități. Sugerez, dacă aș fi Parchetul General, aș declanșa proceduri de genul acesta în toată țara. N-aș mai merge deloc înainte cu restituirile, pentru că în interiorul acestui proces se vor găsi resurse să fie despăgubiți toți cei care nu au fost despăgubiți. Eu sugeram justiției să facă acest lucru în toată țara și dacă se poate să înceapă cu Vrancea și Galați", a adăugat Traian Băsescu.

Citește și: TRAIAN BĂSESCU, reacție după sechestrul pus la Nana

Fostul președinte a invocat și Dosarul "Flota în apărarea sa.

"Eu știu ce înseamnă minciuna politică în care se implică instituțiile statului și aș vrea să nu se mai întâmple acest lucru în ceea ce mă privește.

Am avut o experiență de circa 18 ani în care niște minciuni politice au fost preluate de instituțiile statului iar eu am rămas omul care a vândut flota, fără ca cineva în toți acești 18 ani să arate un singur contract de vânzare-cumpărare semnat de mine sau o singură aprobare pentru o singură navă semnată de ministrul Transporturilor Traian Băsescu. Nimeni n-a vrut să știe că Flota a fost transferată în 92 la Fondul Proprietății de Stat, iar Fondul și-a făcut misiunea pentru care a fost înființat: a privatizat-o.

Inspecția Judiciară dacă nu-și aduce aminte baza de la care a pornit acest control, eu n-am ce să îi fac, nu pot să îi dau Inspecției d-astea care ajută la memorie.

Din câte am citit în Codul Penal, înainte de punerea sechestrului trebuia să se facă un proces verbal care să determine valoarea pământului și observațiile celui împotriva căruia se pune sechestrul. Eu am aflat prin adnotarea făcută în cartea funciară", a mai spus fostul președinte.

Vezi și: Consilierul lui Băsescu, audiat la DNA. Exclusiv: Ce a declarat despre sechestrul pus pe moșia Nana

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel