Cum scapi de febra musculară, fără medicamente. Cori Grămescu, remedii sănătoase: Așa trece mai ușor

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă te-ai apucat de sport și te confrunți cu febra musculară, ai la îndemână câteva metode sănătoase să scapi de această neplăcere. Nu vei avea nevoie de medicamente. Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a explicat ce trebuie să faci.

"Cum scapi de febra musculară este o întrebare care mi se adresează des de către începătoarele de la sală sau în programele de dietă pe care le coordonez. Și eu, când reiau programul de sport, mă întreb cum să scap de febră musculară, pentru că în primele 2 săptămâni mă doare constant câte ceva prin corp și descopăr mușchi noi, pe care nu știam că îi am.

Deci, uite o serie de sfaturi despre cum scapi de febra musculara în mod sănătos, fără medicamente.

1. Stretching. Dacă faci stretching imediat după antrenament și în fiecare zi de repaus febra musculară scade, pentru că alungește mușchii și reduce astfel senzația de tensiune pe care o simți în tot corpul atunci când ai febră musculară. Imediat după antrenament ,îți recomand să faci mișcări de stretching timp de 10 minute și în zilele de pauză poți face o rutină scurta pentru tot corpul, care nu îți consumă mai mult de 15 minute. 

Vezi și: Dieta de vară. Slăbești până la 12 kilograme. Vei fi gata de plajă!

"Febra musculară trece mai ușor dacă mergi la masaj"

2. Masaj. Febra musculară trece mai ușor dacă mergi regulat la ședințe de masaj terapeutic. Pentru a scapă de febra musculara și a te reface rapid, masajul profund, de tip deep tissue este ideal. Deși poate să fie relativ dureros, masajul terapeutic te ajută să scapi de contracturile musculare și ajută procesul de refacere de după efort.

3. Baie cu săruri de magneziu. După antrenament ia-ți răgazul de a te relaxa într-o cadă cu apă călduță, îmbogățită cu săruri de magneziu sau sare Epsom. Magneziul te ajută să scapi de crampele musculare și de cârcei, iar adăugat în apa de baie te ajută să te relaxezi și să scapi mai rapid de febra musculară. Pentru o terapie completă de relaxare poți adaugă uleiuri esențiale cu proprietăți antiinflamatorii, cum sunt cele de rozmarin, mușețel, ienupăr sau eucalipt. De asemenea, după baie poți aplica un gel de arnică montană, plantă cu excelente proprietăți antiinflamatoare.

Vezi și: Cum slăbești ușor și sănătos. Calculul simplu care te ajută. Cori Grămescu: Câte 10 zile pentru fiecare kilogram

"Un gram de proteină per kilogram-corp în meniu"

4. Alimentația corectă. Asta înseamnă administrarea strategică a proteinelor pentru a reface organismul după efort. Optează pentru produse specifice de refacere post-efort dacă faci exerciții intense și asigură-te că ai în meniu măcar 1 gram de proteină per kilogram-corp. 

5. Continuă să te miști! Deși te chinuie febra musculară, pentru a scăpa de ea este indicat să faci un antrenament ușor. Mergi la o tură domoală de alergare, la un antrenament cardio ușor sau la o clasă de pilates pentru începători, toate te vor ajuta să scapi mai repede de febra musculară.

Nu uita că febra musculară e absolut normală la începutul unui program de exerciții, dar în timp devine suportabilă și ușor de gestionat, așa că dozează-ți efortul în primele zile și ai răbdare. O să treacă și febra musculară și va începe acea perioadă în care sportul devine ceva plăcut și energizant", a explicat Cori Grămescu pe Facebook.

Vezi și: De câte ori pe săptămână trebuie să te cântărești când ții dietă. Nutriționist: Cântărirea regulată este esențială

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel