Cum scapi de alergia la pisici. Recomandări eficiente

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)

Experţii ne dezvăluie cum să reducem o reacţie alergică de la pisici. 

Alergia la animale nu este asociată cu părul lor, ci cu o proteină găsită în glanda seboreică, precum şi în saliva şi urina animalelor de companie, susţin experţii. Când o pisică domestică linge o anumită zonă această substanţă ajunge în aer şi provoacă o alergie, dacă o persoană este predispusă la aşa ceva.

Este imposibil să scapi complet de o reacţie alergică, dar există modalităţi de a atenua simptomele acesteia, scrie portalul Kuban News. În mod special, medicamentele antihistaminice care nu provoacă somnolenţă fac minuni atunci când eşti în preajma unui animal de companie, scrie Rador, citând rosbalt.ru. Dar, dacă proprietarul este predispus la alergii, este mai indicat ca pisica să nu doarmă în patul său. Pernele şi păturile colectează cu uşurinţă praful şi substanţele nocive, iar o persoană stă în pat de la şapte până la opt ore, cu gura întredeschisă, inhalând toţi aceşti alergeni.

Ar trebui să spălaţi păturile şi pernele de cel puţin două ori pe lună.

În ultimă instanţă, dacă nu vă puteţi despărţi de animalul de companie, ar trebui să spălaţi sau să curăţaţi păturile şi pernele de cel puţin două ori pe lună. În plus, experţii recomandă curăţarea şi aerisirea apartamentului mult mai des ca de obicei şi să vă achiziţionaţi un umidificator. Acestea v-ar fi de mare folos chiar şi atunci când nu există niciun animal de companie în casă.

Şi, în ultimă instanţă, ar trebui să spălați animalului de companie. Nu este indicat să faceţi baie pisicilor des, dar puteţi să vă cumpăraţi nişte şerveţele speciale umede din microfibră, susţine medicul Robert Zuckerman. Nu tuturor animalelor de companie le va plăcea acest lucru, deoarece pisicile sunt obişnuite să-şi lingă blana în permanenţă, dar, cu toate acestea, animalul se poate obişnui treptat cu ştergerea, iar acest fapt va elimina o parte din alergenul din blană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel