EXCLUSIV  Cum scăpăm de petele și punctele negre de pe față. Ioana Marinescu, trucuri pentru perioada de toamnă

Fotografie de la ROMAN ODINTSOV: Pexels
Fotografie de la ROMAN ODINTSOV: Pexels

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a explicat rutina ingrijirii tenului în perioada de toamnă.

Sezonul de toamnă este prilejul perfect pentru a-ți revitaliza pielea și a o pregăti pentru temperaturile scăzute ale iernii. Cu mai multe sfaturi pe acest subiect a venit Ioana Marienscu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, care a explicat într-o emisiune pentru DCNews și Spectacola că, odată cu venirea sezonului rece, ar trebui să schimbăm nu numai garderoba ci și rutina de îngrijire a tenului.

”Eu sunt un fan declarat al acidului ferulic pentru că este un retinoid foarte potent, un retinoid care o să stimuleze colageneza, care o să ajute la luminozitate. În cazul în care pe perioada verii ne-am hiperpigmentat, este momentul să facem ceva pentru că, dacă lăsăm tenul fără să încercăm să curățăm aceste urme ale soarelui, cu siguranță ele o să devină din ce în ce mai profunde și o să ne fie mult mai greu să scăpăm de ele. Așa că, în acest sens, recomand să facem scrub-uri. Scrub-urile nu trebuie să fie agresive, trebuie să fie gentile cu pielea feței. Ele trebuie făcute o dată sau de două ori pe săptămână și în mod constant”, a declarat Ioana Marinescu, fondator Plush Bio.

Recomandare

”Ulteriol scrub-ului este important să folosim măști dedicate luminozității. Un ingredient minunat este cărbunele activ, este un ingredient a cărui folosire se va vedea pe tenul nostru în sensul cel mai bun posibil pentru că acest ingrendient are calitatea de a normaliza secreția de sebum, de elimina punctele negre, de a lumina tenul și de elimina treptat hiperpigmentarea și de a lăsa tonusul tenului la nivelul la care trebuie.

O recomandare pe care o fac doamnelor este crema Be White care trebuie folosită seara împreună cu crema pe care o folosim în mod normal. Esențial în perioada de toamnă să introducem retinoizi, să introducem antioxidanți, să avem grijă de luminozitatea tenului și să aducem active care să ajute la normalizarea hiperpigmentării tenului, să facem scrub delicat și hidratare”, a concluzionat Ioana Marinescu.

Citește și:

Trusa de îngrijire din sezonul rece. Specialistul Ioana Marinescu: Măcar seara o cremă de ochi / video

„Odată cu venirea frigului, pielea va suferi și va avea nevoie de creme cât mai untuoase, de active care să îi mențină elasticitatea, de uleiuri dedicate pielii, ingrediente active care chiar să facă lucruri pentru tenul nostru. Mă refer la peptide, la ingrediente naturale care să dea elasticitate, tonus și în același timp să respecte fragilitatea tenului. Mă refer la antioxidanți. Evident, acid hialuronic”, a spus Ioana Marinescu.

Trusa de îngrijire din sezonul rece

„Retinoid, contur de ochi. Apropo de conturul de ochi, se discută mult dacă e nevoie să folosim o cremă contur de ochi sau e ok crema noastră pentru zona ochilor. E minunat să folosim măcar o cremă de hidratare pe față, dar aș recomanda să folosim o cremă de ochi diferită de crema de față. Măcar seara o cremă de ochi. Dacă ar fi să aleg patru produse, aș alege retinoid, cremă de ochi, un antioxidant, vitamina C, de exemplu, și o cremă de zi și de seară”, a spus Ioana Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel