Cum să-ţi dezveţi câinele să mai cerşească la masă

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Aşa-i că nu-i o bucurie să-ţi vezi câinele cum "îţi numără" dumicaţii în timp ce stai liniştit la masă? Iată cum poţi să-l dezveţi de acest prost obicei.

Uneori poate deveni enervant să-ţi vezi câinele cum se uită în gura ta în timp ce mănânci, cu atât mai mult cu cât ai şi oaspeţi la masă. În plus, ce mâncăm noi nu-i prieşte întotdeauna şi căţelului nostru şi chiar îi poare face rău. Să-ţi înveţi prietenul necuvântător să nu mai cerșească la masă este un proces care necesită răbdare și consecvență. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să desfiinţezi acest comportament la căţelul tău, potrivit Country Life:

Fii ferm şi consecvent: Este esențial să fii "ne neînduplecat" în aplicarea regulilor. Toți membrii familiei ar trebui să acționeze la fel în ceea ce privește cerșitul la masă, astfel încât câinele să nu primească niciodată mâncare de pe masă.

Nu hrăni câinele de pe masă: Evită să îi oferi câinelui mâncare de pe masă sau să lase pe jos resturi de mâncare în timpul mesei. Astfel, îi vei reduce motivația de a cere.

Stabilește un loc pentru câine: Învață-ţi câinele să stea la un loc special în timpul mesei, cum ar fi o pătură sau un culcuş pentru câini. Odată ce își va asocia acest loc cu momentul mesei, va învăța să se așeze acolo în mod natural.

Ignoră privirea "aceea": Când câinele începe să cerșească sau să se comporte agitat în timpul mesei, ignora-l complet. Dacă îi acorzi atenție în acest moment, îl recompensezi pentru comportamentul nedorit.

Antrenează-l pentru comenzi de bază: Asigură-te că "cerşetorul" tău înțelege comenzi de bază precum "stai," "așează-te" și "lasă." Aceste comenzi pot fi utile pentru a-l ține departe de masă.

Oferă-i o alternativă: Dacă vrei să-i oferi câinelui ceva în timp ce mănânci, pregătește-i un bol cu câteva gustări sănătoase pentru câini. Astfel, îl poți recompensa pentru comportamentul liniștit și pentru starea de repaus la locul indicat.

Alimentația regulată: Asigură-te că îi oferi câinelui mese regulate și consistente, astfel încât să nu fie înfometat şi să se simtă tentat să ceară mâncare la alte ore. Deşi, ştim cu toţii... câinii noştri ne cer mâncare chiar şi atunci când sunt sătui!

Exercițiu fizic: Un câine plimbat în mod regulat va avea mai puține șanse să dezvolte comportamente nedorite, inclusiv cerșitul la masă.

Reține că fiecare câine are nevoie de timp pentru a învăța noile reguli și obiceiuri, așa că fii răbdător și rămâi consecvent. În cele din urmă, vei reuși să dezvolți un comportament adecvat la masă pentru câinele tău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel