Cum să scapi rapid de mirosul de usturoi

pexels foto
pexels foto

În mâncare, poate fi delicios, dar parcă nu ai vrea să porți mirosul de usturoi dincolo de plăcerea culinară, nu? Așadar, iată câteva metode simple prin care-l poți neutraliza. 

Multe persoane nu pot renunţa la plăcerea de a mânca usturoi proaspăt sau diverse feluri de mâncare care îl conţin, dar nu toată lumea îi suportă mirosul. Cu toate acestea, există o modalitate destul de bună de a neutraliza mirosul puternic. După consumul de usturoi, se recomandă utilizarea produselor care conţin compuşi fenolici, care neutralizează aroma acestei legume, precum: 

Menta - Majoritatea compuşilor fenolici se găsesc în menta proaspătă. Pentru a neutraliza mirosul de usturoi, se mestecă doar câteva frunze de plantă proaspătă. De asemenea, un ceai de mentă proaspăt băut cu înghiţituri mici are acelaşi efect.

Merele conţin compuşi fenolici, deşi mai puţini decât menta. Un măr înainte şi după cină este suficient pentru a alunga mirosul de usturoi.

Frunzele de salată verde conţin compuşi fenolici, dar în comparaţie cu menta şi merele, destul de puţini. Totuşi, mestecatul unei frunze de salată este mai bine decât nimic şi va reduce mirosul de usturoi.

Pătrunjelul şi mărarul mestecate încet şi bine timp de câteva minute neutralizează parţial mirosul.

Nucile şi migdalele conţin şi unele dintre componentele necesare pentru a neutraliza mirosul de usturoi. Un pumn de nuci sau migdale mestecate temeinic timp de câteva minute este suficient pentru a face mirosul neplăcut aproape imperceptibil.

Citește și: Persoanele care NU trebuie să consume usturoi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel