Cum să o scoți la capăt cu soacra. Învățăturile de ”supravețuire” ale lui Sun Tzu

Fotografie de la Andrea Piacquadio:Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio:Pexels

Din înțelepciunea milenară a unui expert în tactici și stratageme, iată câteva sfaturi care pot fi cu adevărat utile în această luptă inevitabilă.

Numai la auzul cuvântului soacră ne aducem aminte de o mulţime de situaţii încordate experimentate pe propria piele sau de momente penibile povestite de cunoştinţe care n-au avut norocul să fie primite cu braţele deschise în sânul familiei soţului.

Fiecare femeie, fie logodită sau căsătorită, indiferent de originea ei geografică, cultură sau epoca istorică, este nevoită mai devreme sau mai târziu să înfrunte un dușman insidios: soacra.

Fie că este incredibil de prietenoasă, sau nu, chiar înainte de prima întâlnire, soacra știe că se luptă cu noi. Este o luptă pentru teritoriul în care se va decide cine va fi femeia care va avea cea mai mare influență asupra vieții copilului, scrie Venor.

Este un război care trebuie înfruntat cu hotărâre și disciplină, de a cărui victorie va depinde seninătatea noastră internă. Și întrucât bătălia care are loc este în cea mai mare parte ascunsă și subterană, vom fi ”ajutați” de un expert în stratageme care a trăit acum mai bine de două mii de ani: Sun Tzu.

Fie ca înțelepciunea lui milenară să ne conducă la biruință!

Gestionarea soacrei: cunoaște-ți dușmanul

Sun Tzu ne-ar spune:

- Chiar dacă este tentant, nu subestima niciodată inamicul. 

- Cunoaște inamicul așa cum te cunoști pe tine și nici măcar într-o sută de bătălii nu vei putea cunoaște înfrângerea.

- A învinge inamicul fără luptă este cea mai mare abilitate.

1. Nu o subestima pe soacră

Ne amintim mereu că în mod conștient sau inconștient scopul soacrei este întotdeauna să-și mențină rolul de control și autoritate asupra copilului ei. Fie că este conștient sau nu, ea va căuta întotdeauna o modalitate de a arăta mai bine decât noi (făcând o tocană mai bună, curățind mai bine casa sau călcând mai bine cămășile fiului său, sau găsind ceva de spus despre tot ceea ce facem).

2. Obțineți sprijinul partenerului dvs

Cea mai importantă alianță pe care o poate realiza soacra este cea a copilului. Atâta timp cât el va fi de partea ei, nu vom avea nicio speranță de a trăi în pace sau de a câștiga conflictul cu ea.

Prin urmare, obținerea sprijinului partenerului nostru este esențială.

Dacă dintr-un motiv oarecare simțim că partenerul nostru nu ne sprijină în obținerea independenței familiei noastre față de soacră, este necesar să ne oprim și să rezolvăm cu el motivele care îl determină să aibă grijă mult mai mult de soacră decât ar fi normal și sănătos.

3. Cunoaște-te pe tine și cunoaște-ți soacra

Pentru a câștiga această bătălie, trebuie să-ți cunoști propriile slăbiciuni, precum și pe ale ei.

Dacă slăbiciunea ta este nesiguranța, prefă-te că ești puternic în prezența ei, joacă un rol (poate inspirat de un personaj dintr-un film).

Dacă slăbiciunea ta este iritabilitatea, distrage-te și încearcă, pe cât posibil, să rămâi absent cu gândurile atunci când ești în prezența ei (gândește-te la ce vei avea de făcut seara sau a doua zi).

În schimb, care sunt punctele sale slabe? Este arogantă, sâcâitoare, mofturoasă, pretențioasă? Va trebui să le cunoști pe toate pentru a putea face față și a câștiga.

4. Evitați contactul direct cu soacra

Dacă este posibil, cereți partenerului să îi comunice direct veștile mai puțin plăcute sau deciziile familiei. El ar trebui să fie întotdeauna cel care răspunde la telefon când ea sună și el ar trebui să fie întotdeauna cel care să-i spună că a sunat la o oră nepotrivită.

Dacă comportamentul soacrei este prea intruziv, arogant sau tiranic, va trebui să o mustre. Ea este mama lui și este treaba lui să o țină la locul ei.

5. Nu înfrunta dacă nu ești sigur că vei câștiga

Dacă nu ești sigură pe faptul că partenerul tău va rămâne alături de tine sau dacă crezi că situația s-ar putea să ți se transforme în dezavantaj, nu te confrunți niciodată cu soacra.

Nu-i spune ce crezi și nu face nimic. Mai bine așteptăm un timp mai bun și ”atacăm” cu certitudinea că totul poate fi doar în favoarea noastră.

6. Fii mereu gata să sosească soacra

Dacă soacra vine des să ne viziteze, să nu fim niciodată prinși nepregătite. Întotdeauna păstrăm casa curată și ordonată și, dacă este posibil, un frigider aprovizionat corespunzător.
Astfel, ea nu va putea să se lege de nimic, să ne critice și să critice modul în care avem grijă de copilul ei.

7. Când ai de-a face cu soacra trebuie să fii plin de energie și cu o dispoziție bună

Înainte de o întâlnire cu soacra, trebuie să fim pregătiți să avem de-a face cu ea. Trebuie să ne umplem de gânduri pozitive și plăcute, trebuie să ne simțim bine cu noi înșine și să ne vedem frumoși în oglindă.
A avea un moral ridicat și a fi mândri de noi înșine și de familia noastră ne va oferi șansa de a câștiga mult mai ușor.

8. Încercăm să facem ca ostilitățile să dureze puțin

Menținerea unei relații conflictuale cu soacra ta ani de zile este distructivă pentru noi, nu pentru ea. Așadar, dacă vrem să-i schimbăm atitudinea, trebuie să fim foarte hotărâte și trebuie să ajungem cât mai curând la obiect. Nu putem începe o luptă sperând că situația se va îmbunătăți treptat. Cel mai bine este să te pregătești cât mai repede și să lansezi cât mai curând un contraatac puternic pentru ca soacra să înțeleagă imediat mesajul.

9. Atacul indirect

Nu trebuie să o critici sau să o ataci direct pe soacra ta. Ideal este să faci un discurs generic în care descrii o persoană (poate o cunoştinţă a unui prieten) care are un comportament condamnabil faţă de o altă femeie. În acest fel veți descrie comportamentul ei greșit. Toți cei din cameră vor fi de acord că este greșit și, uneori, chiar și soacra însăși va trebui să fie de acord cu tine. În fața opiniei comune, ea se va simți minoritară și, probabil se va abține să adopte din nou acel comportament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel