Cum să mănânci carbohidrați și să nu te îngrași: cinci reguli de aur

Cum să mănânci carbohidrați și să nu te îngrași, cinci reguli de aur. Sursa - pixabay.com
Cum să mănânci carbohidrați și să nu te îngrași, cinci reguli de aur. Sursa - pixabay.com

Nutriționiștii sunt neclintiți: dacă vrei să fii sănătos și energic nu trebuie să reduci proporția de carbohidrați din dietă sub 45%. 

Carbohidrații sunt principalul combustibil din care organismul extrage energia pentru a trăi și a se dezvolta. Prin urmare, indiferent cât de mult ai vrea să slăbești, nu ar trebui să renunți complet la carbohidrați sau să-i reduci considerabil.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să-ți iei rămas bun de la visul unei siluete subțiri: poți să mănânci carbohidrați și să slăbești. Îți spunem cum!

Renunță doar la un fel de mâncare plină de carbohidrați. Dacă își plac foarte mult produsele de patiserie sau pizza, cartofii prăjiți sau alte delicii pline de carbohidrați ușori, nu încerca să renunți imediat la aceste produse imediat. Cel mai probabil, stresul pe care vei ajunge să-l experimentezi va duce în cele din urmă la o cădere și vei  ajunge în același punct în care ai început. În schimb, renunță la un singur fel de mâncare - dar odată pentru totdeauna!

Beneficiile ciupercilor: 9 motive pentru a le adăuga în dietă

Mănâncă mai multe legume și fructe proaspete. Legumele și fructele sunt pline de carbohidrați simpli și pot acoperi o parte semnificativă din necesarul zilnic de acești nutrienți. Dar carbohidrații simpli (precum și carbohidrații complecși, care se regăsesc în cereale și leguminoase) ajută la menținerea unei siluete. Fructele și legumele conțin și multe fibre, ceea ce te ajută să rămâi sătul  mai mult timp.

Lasă 10% din dietă pentru carbohidrați. Nutriționiștii spun: dacă dieta ta constă în 90% din alimente și băuturi corecte și sănătoase, cel mai probabil sănătatea și silueta ta sunt în ordine. Deci, dacă  90% din timp, vei mânca proteine, grăsimi, fibre și carbohidrați complecși, te poți răsfăța răsfăța din când în când și cu deserturi.

Două băuturi calde și delicioase pentru sezonul rece. Cum să te încălzești repede fără alcool

Bea un pahar cu apă înainte de mese. Un sfat simplu, dar foarte eficient: înainte de a mânca un desert carbohidrați, bea un pahar cu apă. În primul rând, în acest fel vei umple o parte din volumul stomacului și vei mânca mai puțin. În al doilea rând, te vei salva de greșeala comună  de a confunda foamea cu setea.

Mănâncă carbohidrații potriviți. Nu toți carbohidrații sunt la fel de nocivi: unii dintre ei nu sunt doar siguri pentru siluetă, ci ajută și la slăbit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel