Cum să foloseşti uleiul de marula pe piele

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Aplicarea uleiului de marula ar putea să devină parte a îngrijirii tenului tău după ce vei afla cât de mult te poate ajuta.

Când vine vorba despre îngrijirea pielii, mulți evită utilizarea uleiurilor faciale, mai ales dacă au pielea grasă. Cei cu piele predispusă la acnee presupun că uleiurile faciale le pot agrava coşurile şi petele. Totuşi, nu toate uleiurile au efecte negative în aceste cazuri.

Unele uleiuri, cum ar fi cel de nucă de cocos, pot înfunda porii, ceea ce înseamnă că sunt comedogenice, şi favorizează erupțiile pe piele. Altele pot fi prea puternice sau inflamatorii, așa că nu vor funcționa bine nici pentru persoanele cu pielea sensibilă. În ciuda faptului că o parte din uleiurile faciale pot avea un efect negativ asupra pielii, există o serie de uleiuri, precum cel de marula care se potriveşte tuturor tipurilor de ten.

Ce este uleiul de marula?

Un ulei uşor, uleiul de marula este derivat din pomii fructiferi de marula din sudul Africii. Este extras din sâmburii și cojile fructelor. De asemenea, conţine proteine și este absorbabil, ceea ce-l face excelent atât pentru piele, cât și pentru păr. Are un miros fructat cu un subton de nuci și este folosit în parfumuri, loțiuni de corp și săpunuri.

Hidratează intens pielea

Mulţumită aminoacizilor care se află în uleiul de marula pielea poate fi hidratată. Uleiul are și proprietăți anti-îmbătrânire, antioxidanți precum vitamina E și C, care protejează pielea de razele ultraviolete și reduc aspectul petelor

Reţine!

Nu trebuie folosit ca un înlocuitor al produselor cu protecție solară.

Este potrivit şi pentru tenul predispus la acnee.

În cazul în care ai pielea predispusă la acnee, uleiul de marula nu va accelera procesul de apariţie a coşurilor. Nu numai că este un ulei noncomedogen, dar este şi antiinflamator și are proprietăți antimicrobiene care pot ajuta la combaterea bacteriilor care provoacă pete, puncte albe și negre.

Cum se aplică uleiul de marula

În general, uleiurile faciale trebuie aplicate seara, imediat după crema hidratantă. În timpul zilei, le poţi aplica înainte de o cremă sau o loţiune cu protecție solară. Uleiul de marula obișnuit 100% presat la rece este bogat în antioxidanți. Este nerafinat și conține acid oleic și linoleic, protejează pielea uscată. Poate fi folosit după produsele pe bază de apă și înainte de suspensii și creme.

Ulei de marula pentru păr

Şi pe păr, nu doar pe piele? Da. Textura ușoară face din uleiul de marula unul favorit printre alte uleiuri, deoarece îl puteți folosi cu ușurință pentru toate tipurile de păr, inclusiv cele fine, subțiri sau groase. Mirosul său fructat-floral este, de asemenea, uimitor, o alternativă foarte plăcută la aroma de alune a uleiului de argan sau macadamia. Uleiul previne încrețirea și despicarea vârfurilor, reduce mătreața și previne deshidratarea. Protejează părul de temperaturi ridicate în lunile fierbinți de vară. Și care este cel mai bun motiv? Nu încarcă părul și nu lasă un aspect gras.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel