Cum să faci să obții un credit cu o rată lunară mai mică. Vârsta maximă pentru a fi eligibil

Fotografie de la Alena Darmel: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/planuri-plan-de-arhitectura-schi-e-afaceri-7642124/
Fotografie de la Alena Darmel: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/planuri-plan-de-arhitectura-schi-e-afaceri-7642124/

Cum să faci să obții un credit cu o rată lunară mai mică?

O soluție ar fi să îți iei un credit pe 35 de ani, în loc de 30 de ani, dar atenție! Există o vârstă maximă pentru a putea lua credit pe 35 de ani pentru rambursarea fără probleme a creditului imobiliar.

Așa cum există o vârstă minimă (18 ani) de la care poți intra legal pe piața de muncă și în lumea cardurilor de cumpărături sau creditelor imobiliare, există și o vârstă maximă pentru a lua un credit pe o perioadă atât de îndelungată.

Care este vârsta maximă pentru accesarea unui credit imobiliar

Există o vârstă maximă la care trebuie să se încheie perioada contractuală. De exemplu, dacă accesezi un credit imobiliar pe 30 de ani, perioada de rambursare nu trebuie să depășească momentul în care împlinești 70 de ani. Acest lucru înseamnă că poți accesa un credit imobiliar până la vârsta de 40 de ani.

Avem totuși o excepție: În cazul în care dovedești că ai resurse financiare care pot acoperi rapid perioada de rambursare a împrumutului, ai posibilitatea să primești un credit imobiliar și la 50 de ani. Cel mai bine este să discuți cu un consultant specialist al băncii care să-ți răspundă la nelămuririle legate de perioada contractuală și vârsta maximă la care poți accesa un credit imobiliar.

VEZI ȘI: Anunț de la Guvern pentru Noua Casă, program aferent anului 2023

Noua Casă continuă și în 2023 cu un plafon de garanții de 1,5 miliarde de lei.

Pentru al cincisprezecelea an consecutiv, Ministerul Finanțelor facilitează achiziția unei locuințe, alocând un plafon considerabil pentru garantarea creditelor imobiliare în cadrul acestui Program, respectiv 1,5 miliarde de lei.  

Propunerea de alocare de plafon pentru anul 2023 se bazează pe analiza comportamentului băncilor și beneficiarilor în anul 2022 și pe tendințele pieței imobiliare și a creditelor ipotecare previzionate pentru anul 2023.

Finanțarea se acordă în lei, pentru achiziția unei singure locuințe, iar valoarea maximă a creditului care poate fi accesat este de 66.500 euro – pentru locuințe al căror preț este de maximum 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5% și 119.000 euro – pentru locuințe al căror preț este de maximum 140.000 euro, în acest caz avansul solicitat fiind de 15%.

CITEȘTE ȘI: Articolul de lege care ar putea să-i salveze pe românii cu rate mari. Elena Cristian: Măsurile trebuie luate repede, chiar acum - https://www.dcnews.ro/articolul-de-lege-care-ar-putea-sa-i-salveze-pe-romanii-cu-rate-mari-elena-cristian-masurile-trebuie-luate-repede-chiar-acum_901509.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel