Cum să curăţăm telefonul mobil. Trucul care îl menţine aproape nou

Loredana Brumă / 24 iun 2019 / 19:52 Salveaza PDF Comentarii
Telefon
Telefon

Cu toţii ne dorim ca telefonul mobil să reziste mai mult timp. Există câteva trucuri care ne ajută să-l menţinem aproape nou.

Iată ce trebuie să faci:

Dezinfectați telefonul o dată pe lună


Recomandarea generală este de a dezinfecta telefonul o dată pe lună. Pentru aceasta aveţi nevoie de o cârpă moale şi un amestec format din apă distilată şi alcool izopropilic. Înmuiaţi cârpa în soluţia obţinută şi ştergeţi telefonul, apoi trebuie să-l uscaţi. 

Pentru ecranul telefonului mobil, cel mai bine este să folosiți o cârpă din microfibră. Mai întâi utilizați cârpa pentru a îndepărta praful.

VEZI ŞI Ce trebuie să faci dacă ai scăpat telefonul în apă. Mitul orezului, spulberat

 

Faceţi o soluţie formată din apă (80%) și alcool (20%). Utilizaţi un tampon de bumbac pentru a ajunge mai bine la slotul dispozitivului.  Trebuie să fie ușor umed. Dacă nu aveți un tampon de bumbac, puteți folosi o scobitoare dezinfectată.

Soluţia pentru zgârieturile de pe ecran

 

Există două substanțe care pot fi utile atâta timp cât zgârieturile sunt ușoare. Puneţi pastă de dinţi pe o cârpă umedă şi ştergeţi în zona zgârieturilor. O altă soluţie constă într-un amestec format din talc şi apă.

Ce trebuie să faci dacă telefonul mobil este plin cu nisip

 

Dacă mobilul este umed sau, mai rău, a căzut în apă, trebuie să acționăm rapid: opriți-l și scoateți bateriile uscate. Puneţi telefonul în orez sau ovaz. Dispozitivul trebuie să stea până la două zile.

Dacă telefonul mobil este umplut cu nisip, trebuie să-l curățați cu o perie sau o periuță de dinți. Apoi, cu o cârpă uscată curățăm camera.

 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24