Cum să curăţăm telefonul mobil. Trucul care îl menţine aproape nou

Telefon
Telefon

Cu toţii ne dorim ca telefonul mobil să reziste mai mult timp. Există câteva trucuri care ne ajută să-l menţinem aproape nou.

Iată ce trebuie să faci:

Dezinfectați telefonul o dată pe lună


Recomandarea generală este de a dezinfecta telefonul o dată pe lună. Pentru aceasta aveţi nevoie de o cârpă moale şi un amestec format din apă distilată şi alcool izopropilic. Înmuiaţi cârpa în soluţia obţinută şi ştergeţi telefonul, apoi trebuie să-l uscaţi. 

Pentru ecranul telefonului mobil, cel mai bine este să folosiți o cârpă din microfibră. Mai întâi utilizați cârpa pentru a îndepărta praful.

VEZI ŞI Ce trebuie să faci dacă ai scăpat telefonul în apă. Mitul orezului, spulberat

Faceţi o soluţie formată din apă (80%) și alcool (20%). Utilizaţi un tampon de bumbac pentru a ajunge mai bine la slotul dispozitivului.  Trebuie să fie ușor umed. Dacă nu aveți un tampon de bumbac, puteți folosi o scobitoare dezinfectată.

Soluţia pentru zgârieturile de pe ecran

Există două substanțe care pot fi utile atâta timp cât zgârieturile sunt ușoare. Puneţi pastă de dinţi pe o cârpă umedă şi ştergeţi în zona zgârieturilor. O altă soluţie constă într-un amestec format din talc şi apă.

Ce trebuie să faci dacă telefonul mobil este plin cu nisip

Dacă mobilul este umed sau, mai rău, a căzut în apă, trebuie să acționăm rapid: opriți-l și scoateți bateriile uscate. Puneţi telefonul în orez sau ovaz. Dispozitivul trebuie să stea până la două zile.

Dacă telefonul mobil este umplut cu nisip, trebuie să-l curățați cu o perie sau o periuță de dinți. Apoi, cu o cârpă uscată curățăm camera.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel