Ponta: Mâine dăm OUG pentru numirea unui interimar la TVR

ponta6
ponta6

Premierul Victor Ponta spune că nu poate lăsa situația de la televiziunea publică într-o situație incertă, așa că miercuri va da o ordonanță de urgență prin care Birourile reunite ale celor două Camere să numească un președinte-director interimar.

”Nu putem lăsa televiziunea publică, două mii de oameni, într-o stare aşa de neclaritate. Voiam să vă comunic şi dumneavoastră faptul că am identificat o soluţie ca mâine, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, Birourile reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor să numească o conducere, pe această perioadă de interimat”, a declarat premierul, marți seara, la România Tv.

Această ordonanță de urgență va modifica legea privind televiziunea publică astfel încât cele două Birouri reunite ale Camerelor să fie cele care aleg o conducere interimară, și nu plenul.

Propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de președinte-director interimar al Societății Române de Televiziune este jurnalistul Rareș Bogdan. Acesta a fost audiat, marți, de comisiile de Cultură reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, unde a fost validat cu 14 voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” și 5 abțineri. Drumul jurnalistului spre conducerea TVR s-a oprit însă în plenul Parlamentului, acolo unde Rareș Bogdan nu a primit suficiente voturi, după ce parlamentarii PSD au boicotat ședința.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a explicat ulterior, la Antena 3, că parlamentarii PSD nu-l vor pe Rareș Bogdan pentru că acesta i-a numit ”porci” pe parlamentari într-o emisiune difuzată de Realitatea Tv. Sârbu a mai acuzat atacuri constante ale moderatorului ”Jocuri de putere” la adresa parlamentarilor și a PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel