Cum profită Opoziția de tensiunile din PSD. Orban bagă bățul prin gard

Ludovic Orban a dezvăluit ce planuri are Opoziția, în contextul ședinței cu scântei din PSD. 

În contextul tensiunilor din PSD, Ludovic Orban afirmă, la Digi24, că va încerca să bage bățul prin gard în încercarea de a dărâma Guvernul Dăncilă: 

”Noi vom încerca la nivel parlamentar să convingem cât mai mulți parlamentari care astăzi sunt în majoritatea guvernamentală, să-i facem să înțeleagă că fac un rău imens României dacă mai sprijină acest Guvern, și în general sistemul de putere dominat de Dragnea și de baronii lui de casă. Practic, în România condusă de Dragnea nu mai există Guvern, pentru că Guvernul este format din niște indivizi cu o inteligență sub medie și cu o pregătire mai mult decât proastă, care au o singură „calitate" și anume aceea de a răspunde la comenzile șefului. În România nu mai avem instituții care să acționeze în interesul cetățeanului, ci avem doar instituții care acționează la comanda și în interesul grupului dominant în PSD. În România nu mai avem politici publice care să îmbunătățească viața oamenilor, ci întreaga guvernare este preocupată de rezolvarea problemelor personale ale lui Liviu Dragnea și a ciracilor lui. Mai rar a fost vreodată un Guvern și o conducere atât de îndepărtată de oameni, atât de ruptă de realitatea vieții de zi cu zi, așa cum este guvernarea astăzi. Deci, noi vom încerca de asemenea să...tot ce nu e PSD să-i determinăm să înțeleagă că este vital pentru România să punem punct acestei dominații profund dăunătoare pentru România care a făcut praf imaginea publică a României și care distruge democrația și perspectivele de dezvoltare ale României.”

Președintele PNL susține că știe situația din PSD, de la nivelul bazei partidului al cărui președinte e Liviu Dragnea: 

Să știți că situația din CEx-ul PSD este diferită de cea de la nivelul Parlamentului României și este complet... e și mai diferită de situația inclusiv de la baza PSD, pentru că totuși primarii PSD sau membrii partidului de guvernământ, ei nu trăiesc pe Lună sau în birouri departe de lume pitiți în spatele geamurilor fumurii și a ușilor capitonate. Totuși, mai au contact cu realitatea și oamenii înțeleg că astăzi peste 80% dintre români nu mai vor acest Guvern, nu mai vor acest sistem de putere. Înțeleg că inclusiv PSD-ul este distrus de actuala conducere a PSD și de dezastrul guvernării sub conducerea lui Liviu Dragnea. Or, și la nivelul Parlamentului e posibil să convingem oameni, care sunt chiar și în PSD, că este bine inclusiv pentru PSD să contribuie la încetarea acestui sistem de dominație profund nedemocratic pe care l-a instalat Dragnea și cu camarila lui.

Opoziția, candidat unic? Ludovic Orban face o declarație vehementă prin care pune condiții celorlalte partide de opoziție: 

PNL a luat o decizie clară, unanimă, în Consiliul Național al partidului, de susținere a candidaturii lui Klaus Iohannis. Astăzi Klaus Iohannis este de departe liderul cel mai bine văzut dintre toți liderii Opoziției și cred că mai degrabă ar fi utilă susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis și de alte forțe care nu sunt cu PSD. Așa ar fi bine. Până la urmă nu putem noi să convingem alte formațiuni politice să decidă care le este strategia. Noi spunem ceea ce este bine. Oricum, intenția noastră este cel puțin la nivel parlamentar să îmbunătățim dialogul, să îmbunătățim cooperarea, să ne coordonăm mai bine acțiunile comune la nivelul Opoziție astfel încât să le creăm probleme (celor din PSD) și să generăm o capacitate suplimentară de a ne lupta cu toate nenorocirile pe care le pune la cale PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel