Cum poți păstra cozonacul proaspăt mult timp, după Paști. Trucul genial care te va ajuta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă și anul acesta îți va rămâne cozonac după Paști, nu te grăbi să-l arunci al gunoi! Există o modalitate prin care îl poți păstra proaspăt mai mult timp.

Sărbătoarea Paştelui se apropie. Cu toţii începem să ne gândim la pregătirile legate de vopsirea ouălor şi coacerea cozonacilor. De obicei, se întâmplă ca aproape toate cantităţile să fie mult mai mari decât pot mânca membrii familiei. La final, rămân o duzină de cozonaci cu care nu ştim ce să facem. Cu toate acestea, lucrul mai neplăcut este că deliciosul desert începe să se usuce la un moment dat. În acest caz, nu avem de ales decât să-l aruncăm.

Ca să nu ajungeţi în situaţia de a vă întreba ce să faceţi cu cozonacul rămas după Paşti, noi vă sugerăm să profitaţi de un truc simplu. Veţi fi uimiţi de rezultat la final. E cu adevărat impresionant.

Dacă v-au rămas câţiva cozonaci de la sărbătorile de Paşte, procedaţi în felul următor... Faceţi o tăietură în partea de sus a cozonacului şi turnaţi un sirop din zahăr şi apă pregătit dinainte. Puneţi cozonacul într-un cuptor încins pentru aproximativ 20 de minute. Acest timp este suficient pentru ca siropul să se absoarbă. Apoi, scoateţi tava. Nu o să credeţi, dar rezultatul vă va depăşi aşteptările. Veţi mânca din nou un cozonac delicios şi moale, de parcă tocmai ar fi fost copt, scrie Rador, citând actualno.com. Încercaţi acest truc şi, odată cu el, veţi uita de cozonacii aruncaţi după Paşte.

Tort delicios din cozonacul rămas de la Sărbători. Rețeta genială

Ingrediente

1 cozonac de casă
500 ml apă
3 linguri de zahăr
esenţă de rom
esenţă de vanilie
coajă de lămâie sau portocală
500 ml frişcă lichidă

Pentru ganache-ul de ciocolată

250 grame ciocolată amăruie
200 ml frişcă lichidă
50 grame unt moale

Cum se prepară

Taie cozonacul felii şi însiropează-l. Pentru a obţine un sirop delicios, amestecă într-un ibric 500 ml de apă cu esenţă de rom, vanilie şi coajă de citrice. Adaugă zahăr sau miere după gust.

Pentru a prepara ganache-ul, adaugă frişca lichidă într-un vas şi pune-o pe foc. Când s-a încins, adaugă ciocolata tăiată bucăţele şi amestecă bine până se topeşte. La final, încorporează untul. Lasă crema să se răcească înainte de a o folosi în asamblarea tortului.

Într-o tavă detaşabilă, adaugă un strat de cozonac, un strat de ganache de ciocolată şi tot aşa până când obţii un tort de dimensiunea dorită. Lasă tortul la frigider, peste noapte. Scoate apoi inelul detaşabil şi înveleşte tortul în frişcă. Decorează-l după preferinţe.

În locul ganach-ului de ciocolată poţi folosi orice cremă de tort doreşti, de la mouse până la crème patisere sau crema cu fructe.

Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel